La qualitat de la dentadura requereix de la cura de molts aspectes. La labor de l’especialista juntament amb la nostra pot aconseguir que les nostres dents es trobes sempre en perfecte estat. No obstant això, la salut bucodental va molt més allà, altres comunicats com les genives i l’os mandibular poden ser tractats per l’odontologia ja que afecten la nostra dentadura.

La nostra dentadura requereix d’un bon suport perquè romanga sana i funcional. Aqueix suport aquesta format per la mandíbula que serveix de suport i per les genives que ens ajuda a mantindre tot unit i protegit. Quan perdem una peça dental podem trobar-nos que la mandíbula es trobe deteriorada per a ser suport suficient per a col·locar un implant. Serà necessari aplicar un tractament regeneratiu ossi.

La substitució d’una peça dental perduda per un implant millorarà la nostra salut bucodental. S’evitarà el desplaçament de les peces dentals. La mossegada serà correcta. Les nostres dents no patiran quan realitzem la masticació. A l’hora de realitzar col·locar un implant el primer que es fa és col·locar un pern sobre el qual anirà la corona dental dissenyada.

Aquest pern va col·locat en l’os mandibular i necessita una bona subjecció perquè s’integre correctament amb el teixit orgànic de la mandíbula i de les genives. Si això no s’aconsegueix l’èxit del nostre implant es pot veure en perill. Si l’os de la mandíbula es troba deteriorat serà necessari realitzar un tractament regeneratiu ossi.

Són diverses les causes que poden provocar la pèrdua de teixit ossi de la mandíbula i que pot portar al fet que es necessite un tractament regeneratiu ossi. Si s’emporta molt temps sense la peça dental és probable que eixa zona de la mandíbula es trobe afeblida senzillament perquè porta molt temps sense complir amb la seua funció principal.

Un altre dels motius pot ser l’edat o problemes com l’osteoporosi. També problemes de salut bucodental poden afectar l’os de la mandíbula com la periodontitis. També els fumadors tenen més propensió a patir aquest tipus de malalties. Si es tracta d’un problema de salut bucodental generalitzat el més convenient és tractar-lo prèviament.

Els tractaments regeneratius ossis ajuden a la salut de la teua mandíbula

Els tractaments regeneratius ossis van encaminats a reforçar la mandíbula i proporcionar una millor subjecció dels implants dentals. Si es tracta d’una pèrdua de massa òssia a conseqüència d’una malaltia el millor és tractar-la en la mesura dels possible. Després d’això es pot realitzar el tractament en la part de la mandíbula on es realitze l’implant.

Un dels tractaments regeneratius més usats són els empelts ossis. Els més efectius són els anomenats empelts autòlegs, és a dir, l’individu és receptor, però també és el que proporciona el teixit ossi. D’aquesta manera s’aconsegueix una major integració i recuperació de l’os sense por de patir cap mena de rebuig. El material per a l’empelt pot ser extraoral o intraoral.

També existeixen els empelts homòlegs que són realitzats per teixits d’altres subjectes d’altres espècies. Existeixen bancs d’ossos per a usar en aquesta mena de tractament regeneratiu ossi. També es poden usar materials biocompatibles i que ens són orgànics. Els materials porosos són perfectes per a cobrir les necessitats d’aquesta mena de tractament.

En alguns casos és necessari un tractament regeneratiu ossi abans de realitzar un implant

Els tractaments regeneratius ossis parteixen de la capacitat que tenen els nostres ossos de regenerar-se. Existeixen diversos processos pel qual l’os es pot recuperar gràcies als propis mecanismes amb els quals comptes. La osteoconducció és el procés pel qual l’empelt serveix com a sustentació per al creixement d’un os nou.

La osteoinducció es basa en l’estimulació de les cèl·lules mares perquè fabriquen el material ossi. La ostegènesi es produeix quan els materials ossis de l’empelt són els que contribueixen al creixement de l’os afectat.

La duració d’aquest tractament dependrà del pacient evidentment. Sobretot, dependrà de l’èxit de la integració dels diferents teixits ossis. El millor és consultar amb l’especialista que et proporcionarà les millors indicacions. Aquest tipus d’empelts es realitzarà pel cirurgià maxil·lofacial. Abans de la realització d’un implant és necessari comprovar l’estat de l’os de la mandíbula.

En les Clíniques Dentals García & Doménech aconseguiràs els tractaments més efectius per a la salut de la teua dentadura. El nostre equip de professionals compta amb gran experiència en aquesta mena de tractaments regeneratius ossis.

Contacta ja amb nosaltres! Aconsegueix els millors resultats per a les teues dents. Deixa de tindre por al dentista! Et sorprendrà l’afecte i el bon tracte del nostre equip. Obtindràs les millors solucions per a la teua salut bucodental amb total tranquil·litat i confiança. Veuràs als dentistes amb altres ulls!