La periodontitis, o malaltia de les genives, és una infecció comuna que danya el teixit bla i l’os que sosté la dent. Si no es realitza tractament per a la periodontitis l’os alveolar al voltant de les dents es perd lenta i progressivament.

Els microorganismes, com els bacteris, s’adhereixen a la superfície de la dent i en les bosses que l’envolten i es multipliquen. A mesura que el sistema immunològic reacciona i s’alliberen toxines, es produeix inflamació, donant lloc a la *gingivitis i, en el seu estat més avançat, la periodontitis.

No realitzar un tractament per a la periodontitis pot derivar en la pèrdua de dents, per és tan important prendre’s de debò aquest problema. Si la gingivitis o periodontitis es detecta d’hora, amb mantindre una higiene bucal adequada el mal pot detindre’s. No obstant això, en estats més avançats cal fer un altre tipus de tractaments i intervencions ja que la retracció de la geniva, per exemple, no és un procés que es reverteix de manera natural.

Tractament per a la periodontitis: principals intervencions

Raspat i allisat radicular: És important eliminar la placa i el carrall per a restaurar la salut periodontal, per això el raspat i allisat és un tractament per a la periodontitis dels més freqüents.

L’odontòleg realitzarà un raspat i allisat radicular per a netejar davall de la línia de les genives. Això es pot fer usant eines manuals o un dispositiu ultrasònic o làser que trenca la placa i el carrall. L’allisat radicular es realitza per a suavitzar les àrees rugoses de les arrels de les dents. Els bacteris poden allotjar-se dins de les zones rugoses, la qual cosa augmenta el risc de malaltia de les genives.

Depenent de la quantitat de placa i carrall que hi haja, aquest tractament per a la periodontitis pot requerir una o dues sessions. La neteja general de boca es recomana normalment dues vegades a l’any, i en cas de periodontitis possiblement amb més freqüència, depenent de la quantitat de placa que s’acumule en les teues dents.

Cirurgia amb colgajos: l’odontòleg realitza aquest tractament per a la periodontitis per a eliminar càlculs en les bosses profundes o per a reduir les bosses i que siga més fàcil mantindre la boca neta. S’alcen les genives mitjançant una incisió per a poder accedir a l’arrel i es retira el carrall. Després, les genives es tornen a suturar en el seu lloc, perquè s’ajusten bé a la dent. Després de la cirurgia, les genives sanaran i s’ajustaran fermament al voltant de la dent. En alguns casos, les dents poden semblar més llargs que abans.

Empelt de geniva: la periodontitis pot provocar la pèrdua del teixit de les genives, i la línia de les genives retrocedeix. Pot fer-ho fins a tal punt que pose al descobert bona part de la dent i siga molest, o fins i tot puga causar la pèrdua de la dent. Les genives, a més, és un teixit que no es regenera per si mateix. Pot ser necessari que et reforcen part del teixit de la geniva danyat amb l’empelt de geniva. En general, aquest tractament per a la periodontitis es fa extraient una xicoteta quantitat de teixit del sostre de la boca (paladar) o utilitzant teixit d’una altra font donant i adherint-ho al lloc afectat. Això elimina la recessió de les genives, cobrint les arrels exposades i donant a les dents una aparença més estètica en restaurar la línia normal de les genives.

Empelt ossi: aquest tractament per a la periodontitis es realitza quan la malaltia ha destruït l’os que envolta l’arrel de la dent. L’empelt ossi pot estar compost per xicotets fragments del teu propi os d’una altra zona o pot ser sintètic. Aquest empelt evita que perdes les dents afectades en sostindre’ls en el seu lloc. També serveix com a base per al nou creixement de l’os natural.

Pregunta pel teu tractament per a la periodontitis a València en García & Domenech

Si has detectat algun dels símptomes de les malalties de les genives, gingivitis i periodontitis, com a inflamació o sagnat excessiu de les genives, no perdes temps i demana cita en una clínica dental a València d’alta confiança i professionalitat com García & Domenech. Revisarem la teua salut bucodental i establirem el tractament per a la periodontitis més precís, ja siga amb allisat radicular o amb empelt de geniva si fora necessari. La nostra doctora Sofía Martí és especialista en empelt de geniva i solucionarà la retracció de les genives evitant que el problema vaja a més i retornant a la teua boca un aspecte saludable. Contacta ja amb García & Domenech i recorda que tenim tot tipus de tractaments dentals com a ortodòncia, invisalign, estètica dental, etc. Demana cita en el 960098578 o 651662292. Estem en carrer Sant Vicent Ferrer, 20 a Llíria.