Els empastaments – el nom tècnic dels quals és obturació- són un dels procediments dentals més comuns. És bàsicament un treball de reparació per a eliminar la càries i tapar el forat perquè així no avanç i seguisca fins al nervi. En general, és un procediment indolor i generalment sol durar menys d’una hora.

Un empastament ajuda a previndre la càries i permet que la teua dent funcione normalment. Les càries són el problema dental més comú i es calcula que el 90% de les persones tindrà alguna càries al llarg de la seua vida, per la qual cosa els empastaments són un procediment molt habitual en les clíniques dentals.

Com es realitzen els empastaments

Els empastaments són generalment un procediment simple. Per a començar, el teu odontòleg examinarà les teues dents i usarà instruments dentals per a revisar la càries. Poden fer una radiografia de la teua boca per a veure l’extensió de la càries dental. Hui dia les radiografies són molt senzilles de fer amb els escàners dentals i en la majoria de les clíniques et fan davant qualsevol revisió.

L’odontòleg et posarà anestèsia local per a adormir l’àrea de la dent. Això ajuda a evitar qualsevol dolor o molèsties durant la intervenció. Hi ha vegades que pots no necessitar anestèsia local si l’empastament es realitza en la part superficial de la dent i la càries és xicoteta.

Una vegada que l’àrea està adormida, el més probable és que el teu odontòleg use un trepant dental per a perforar l’esmalt dental i eliminar la càries. Alguns dentistes poden usar un làser o altres eines, però aquestes tècniques són menys comunes. A continuació, l’odontòleg esterilitza i prepara l’àrea de la dent per al farciment i després omplirà el forat.

En l’actualitat els empastaments s’emplenen amb materials biocompatibles, no tòxics i del color de la dent com la resina o el composite, enfront de les amalgames de metalls que estan en desús. Alguns tipus d’empastaments s’endureixen amb una llum de longitud d’ona blava.

Una vegada que s’ha realitzat el pas anterior, es poleix l’empastament per a deixar-lo amb la forma de la dent i es realitza una prova de mossegada. D’aquesta manera s’assegura que el resultat estètic i funcional de l’empastament siga òptim. Quan l’anestèsia s’haja anat, és possible que sentes alguna cosa en la zona de l’empastament, sobretot si la càries era molt profunda, però no has de sentir cap dolor. És millor evitar els menjars i begudes molt calentes o molt fredes durant un o dos dies, però generalment pots menjar amb normalitat després d’un empastament.

Tipus de materials per als empastaments

Els empastaments de metall: els anomenats empastaments de metall són els d’amalgama de plata i altres metalls. El seu principal avantatge enfront d’altres tipus d’obturacions és que són molt duradors, ja que compten amb una duració estimada de 30 anys. No obstant això, ha caigut en desús.

Les dues raons principals per les quals les persones i els odontòlegs tendeixen a mantindre’s allunyats dels empastaments d’amalgama, i fins i tot molts dentistes aconsellen reemplaçar-los, és el fet que l’amalgama no és del color de les dents i sobretot la possible toxicitat del material, ja que els empastaments de plata i altres metalls poden estar compostos per un 50% de mercuri. Per aquestes raons, molts pacients decideixen reemplaçar els seus empastaments de plata amb materials més biocompatibles.

Els empastaments de resina o composite: els empastaments dentals de resina o composite són els que en l’actualitat es realitzen de manera més habitual. Aquest material compta amb l’avantatge de ser molt més estètic que qualsevol altre -és de color de la dent-. A més, són materials que no contenen metalls i per tant es consideren biocompatibles.

La duració d’un empastament pot variar molt, el millor és que la persona mantinga una bona higiene oral en tot moment perquè dure molts anys, i si detecta que l’empastament es comença a desprendre, que acudisca al dentista perquè li ho reemplace per un altre nou.

En García & Domenech realitzem tot d’intervencions i tractaments bucodentals

Com hem dit, la visita a l’odontòleg per una càries i per a realitzar un empastament sol ser molt habitual. Però en García & Domenech no sols realitzem els empastaments, sinó tot tipus de tractaments bucodentals siga quant siga el teu problema. Des d’ortodòncia infantil i ortodòncia invisible amb invisalign, odontologia estètica com a emblanquiment o carillas, cirurgia oral, implants dentals… Tot el que necessites en la teua clínica dental a Llíria, València. Estem en carrer Sant Vicent Ferrer, 20 a Llíria. Demana cita en el 960098578 o 651662292