Som conscients que l’extracció d’una dent no és l’activitat favorita de cap dels nostres pacients. Però, en la majoria dels casos, una extracció és la millor opció per a solucionar un problema i millorar la salut bucal. Encara que els nostres especialistes fan tot el possible per salvar les dents naturals, a vegades una dent està tan danyat que es deu extraer o està amenaçant la salut d’altres dents que l’envolten. En aquesta situació el millor serà extraure la dent. Existeixen diferents tipus d’extracció dental, i cadascuna d’aquestes extraccions s’aplicarà depenent de les circumstàncies de cadascun dels pacients que acudeixen a la nostra clínica dental García & Domenech.

Quants tipus d’extracció dental existeixen?

Moltes persones penses que les extraccions dentals estan relacionades amb els queixals del judici, però en realitat existeixen diversos tipus d’extracció dental i es pot extraure qualsevol peça.

L’extracció simple, com indica el seu nom, és un procediment menys complicat que es pot realitzar sense cirurgia. Aquest és un dels tipus d’extracció dental que es realitza en les dents que han patit un traumatisme o que estan apinyats o deteriorats.

El procés d’extracció que realitzaran els nostres odontòlegs és el següent: utilitzarem una eina anomenada elevador per a extraure la dent designada. Una vegada que la dent estiga prou fluix, agafarem unes pinces per a balancejar la dent cap avant i cap endarrere fins que se separe de l’encaix. Tot aquest procés es realitza amb sedació sense cap mena de dolor o molèstia.

L’extracció quirúrgica s’empra en casos més greus, com en queixals del judici impactades que no han crescut correctament. També s’utilitza l’extracció quirúrgica si una dent es fractura per davall de la línia de les genives i ha d’extraure’s en fragments o si una dent està molt deteriorat fins al punt que les pinces no poden traure la dent del seu alvèol. Aquest és dels tipus d’extracció dental on és necessària una incisió dins de la línia de les genives per a poder realitzar l’extracció correctament.

L’extracció de cordales o extracció de queixals del judici és un procediment quirúrgic que es realitza per a extraure una o més queixals del judici situades en les comissures posteriors de la boca en la part superior i inferior. No és necessari extraure els queixals del judici si no causen cap problema o dolor. Però en altres ocasions els queixals del judici creixen impactades, poden afectar la distribució de la resta de dents, produir infeccions o dolor. En aquests casos es procedeix a cirurgia de cordales, que més aviat que un dels tipus d’extracció dental seria una varietat d’extracció quirúrgica o cirurgia dental.

Quan és necessari aplicar un dels tipus d’extracció dental?

A més dels danys i lesions que poden provocar les dents en mal estat, també poden ser necessaris els tipus d’extracció dental en les següents raons:

Dents atapeïdes: a mesura que anem creixent, també creixen les possibilitats que les dents s’apinyen. Si tens els quatre queixals del judici, existeix la possibilitat que la teua boca s’estrenya i les altres dents comencen a superposar-se entre si. Això eventualment pot causar problemes en mastegar i mossegar i també conduir a un somriure anti estètic. Els tipus d’extracció dental preparen la boca per a l’ortodòncia, cosa que significa aconseguir l’alineació de les dents.

Infecció: si tens dents danyades, la infecció pot arribar fins als nervis i vasos sanguinis i causar una infecció major. Els bacteris en la boca poden acumular-se, provocant una infecció, que pot envair les genives i derivar en malalties greus. Extraure la dent infectada és sovint una opció preferible per a previndre mals majors.

Malaltia de les genives: la malaltia periodontal o de les genives és una infecció dels ossos i teixits que sostenen les dents. És possible que les genives infectades no puguen sostindre la dent, la qual cosa fa que siga dolorós mastegar o mossegar. Ací és quan l’extracció dental podria ser necessària i molt útil.

En García & Domenech practiquem tots els tipus d’extracció dental per a millorar la teua salut bucodental

Si sents dolor o molèsties dentals, posa’t en contacte amb la nostra clínica dental a València. En García & Domenech som experts en tractaments dentals i sabrem donar-te un diagnòstic. En cas que necessites un dels tipus d’extracció dental, no et preocupes, realitzarem el procediment amb sedació sense dolor i aplicarem els tractaments necessaris que retornen la salut i estètica a la teua boca.

A més dels tipus d’extracció dental, realitzem tot tipus de tractament dentals, com per exemple implants dentals, una solució òptima si et falten peces dentals a conseqüència d’una extracció. Disposem de les últimes novetats en tecnologia aplicades a la salut dental. Veuen a García & Domenech i coneix tots els nostres tractaments dentals. Estem en carrer Sant Vicent Ferrer, 20 en Lliría. Demana cita en el 960098578 o 651662292.