Quantes vegades haig de raspallar-me les dents? És bé usar seda dental? Cada quant temps haig d’esbandir-me? Són nocius els blanquejadors?

Segur que en més d’una ocasió t’has fet preguntes com les anteriors, veritat? Per això, des de Clínica Dental García Domenech volem mostrar-te els 10 tips imprescindibles per lluir una dentadura sana, neta i cuidada.

1. Raspalla’t les dents almenys dues vegades al dia, sent preferible que ho facis després de cada menjar. Realitza moviments curts i circulars, parant esment a les teves genives i a la teva llengua: neteja-la amb el raspall de darrere cap a endavant, portant-te d’aquesta forma els bacteris que provoquen la halitosis.

2. No oblidis utilitzar de forma habitual seda dental. El raspall no arriba a cada racó de la teva boca, per això, és necessari que dediquis una estona extra a netejar la placa bacteriana que s’acumula entre les dents així com per sota de les genives. Dedicar-li uns simples minuts pot estalviar-te molts problemes i malalties periodontales.

3. Tracta de cuidar la teva alimentació. No som conscients de fins a quin punt pot influir para ben (i para mal). Portar una dieta equilibrada, deixant un buit especial a fruites i verdures i restant sucres, pot millorar notablement la teva salut bucodental.

4. Elimina el tabac de la teva vida. A més de provocar diversos tipus de càncers, agreuja malalties en les genives i càries.

5. Cura amb els blanquejadors. L’ús excessiu d’alguns tractaments de blanqueamiento danya l’esmalt dental.

6. Pot ser que est sigui el tip més complicat però… evita l’estrès.  El bruxismo (és a dir, el rechinar les dents involuntàriament) és un dels problemes derivat de la tensió nerviosa, que no solament acaba deteriorant l’aspecte de les nostres dents sinó que acaba produint mal de cap i problemes en les articulacions.

7. Acaba amb aquesta por al dentista i realitza’t revisions mèdiques de forma regular. La prevenció és bàsica i t’estalviarà més d’un problema.

8. Sabies que estimular la secreció salivar afavoreix l’acció anti càries que produeix la teva pròpia saliva? Just per aquesta raó, es recomana mastegar xiclet en el cas que no puguem raspallar-nos les dents havent dinat -de forma puntual, tampoc ho prenguem com una rutina-.

9. Les esbandides bucals -encara que no substitueixen en cap cas al raspallat- són igual d’importants a l’hora de mantenir la nostra boca sana i evitar patologies.

10. Escull un bon raspall. El més adequat sol ser triar un amb truges de duresa mitjana. Canvia-ho cada tres mesos com a màxim, és primordial!

Estem convençuts que amb aquests tips hauràs esclarit diversos dubtes, però per a qualsevol consulta específica visita’ns en C/ Sant Vicent Ferrer, 20 baix. 46160 Llíria (València) de dilluns a divendres de 9:00 a 20:00h i els dissabtes amb cita prèvia cridant a qualsevol dels següents números de telèfon: 960098578 · 651662292.

Feliç dia a tots.