Si has notat que les teues dents es veuen un poquet més llargs o que les teues genives semblen separar-se de les dents, pot ser que patisques reculada de les genives. Les genives retretes poden deure’s a diverses causes. La més greu és la malaltia periodontal o periodontitis. En aquest cas pots i deus controlar-la acudint al teu odontòleg. La salut futura de la teua boca i dents depén d’això.

En una boca sana, les genives són rosades i la línia de les genives és uniforme al voltant de totes les dents. Si es desenvolupa reculada de les genives, aquestes sovint es veuen inflamades. La línia de les genives també es veurà més baixa al voltant d’algunes dents que d’uns altres. El teixit de les genives així mateix es desgasta, deixant més d’una dent exposada.

La reculada de les genives pot ocórrer lentament, per la qual cosa és important observar bé les genives i les dents quan et raspalles la boca. Si notes retracció de les genives i no has anat al dentista des de fa un temps, programa una cita prompte. Una de les principals preocupacions amb les genives retretes és que es tornen més susceptibles al creixement de bacteris. És per això que les revisions mèdiques dentals regulars i una bona cura bucal diari són essencials.

A més de notar que hi ha menys quantitat de teixit de les genives al voltant de les dents, altres símptomes de la reculada de les genives són:
• Mal alé.
• Genives unflades i roges.
• Un mal sabor de boca (produïda pel sagnat de les genives).
• Una dent fluixa.
• Pots notar que la teua mossegada és diferent.
• També pots notar una mica de dolor o que les teues genives estan especialment sensibles.

Tractament per a la reculada de les genives

Al principi, la reculada de les genives no es pot revertir perquè el teixit de les genives retrocedit no tornarà a créixer. No obstant això, les clíniques odontològiques més avançades com García & Domenech disposen de tractaments periodontals per a regenerar les genives com l’empelt de genives. Si la reculada de les genives encara no és acusat ni genera un gran problema, el tractament consisteix a detindre’l i evitar que continue avant.

El tractament generalment depén de la causa dels problemes de les genives. Si la causa és un raspallat dur o una mala higiene dental, parla amb el teu odontòleg sobre com canviar els teus hàbits de raspallat i ús del fil dental. Utilitzar un col·lutori diari que combata la placa pot ajudar a eliminar-la d’entre les dents. Un netejador interdental també pot ajudar a mantindre netes les àrees de difícil accés.

La reculada de les genives lleu augmenta el risc que es formen bacteris al voltant de l’àrea afectada. La periodontitis pot desenvolupar-se més ràpidament on existeixen altres malalties. No obstant això, la recessió lleu de les genives no necessàriament augmenta el risc de periodontitis en la boca.

És possible que hages de sotmetre’t ocasionalment a tractaments de neteja profunda de raspat i allisat radicular per a tractar la retracció de les genives. Durant el raspat i allisat radicular, el teu odontòleg netejarà el carrall i la placa de la superfície de les teues dents i de les arrels d’aquests.

Si la reculada de les genives és greu, el procediment d’empelt de genives pot restaurar el teixit de les genives perdut. Aquest procediment implica prendre teixit de les genives d’una altra part de la boca i empeltar-ho o unir-ho a una àrea que va perdre teixit de les genives al voltant d’una dent. Una vegada que l’àrea sana, pots protegir l’arrel de la dent exposada i aconseguir un aspecte més natural de la teua dentadura.

En García & Domenech tens tots els tractaments per a combatre la reculada de les genives

Si has notat que tens una reculada en les genives, no esperes més al fet que la cosa vaja empitjorant i tingues problemes majors i demana una cita en una clínica especialitzada en periodoncia a València, a on acudir llavors? A García & Domenech que compta amb odontòlegs professionals en periodoncia. En la nostra clínica no et direm que les teues genives retretes no tenen solució, sinó que apliquem les tècniques més innovadores com l’empelt de genives perquè es regeneren i tornes a recuperar la línia normal de les teues genives i, cosa que és més important, la salut de la teua boca i un bon somriure. A més, tractem tot tipus de malalties de les genives com la gingivitis o la periodontitis, també fem raspat i allisat radicular si ho necessites per a eliminar el carrall i fins i tot cirurgia plàstica periodontal. Contacta ja amb García & Domenech, una clínica dental de referència a València. Estem en carrer Sant Vicent Ferrer, 20 a Llíria, València. Telefona al 960098578 o 651662292.

Si has notat que les teues dents es veuen un poquet més llargs o que les teues genives semblen separar-se de les dents, pot ser que patisques reculada de les genives. García & Domenech que compta amb odontòlegs professionals en periodòncia.