Un raspallat correcte és imprescindible per a la total eliminació de placa bacteriana i aconseguir una bona higiene bucal. Però, Què utilitzar, raspall elèctric o raspall manual?, Quin és més eficaç?, Quins són els seus avantatges?

Abans d’analitzar les següents preguntes és important recordar que el raspall no és l’única eina a tenir en compte en el procés. Són 4 els passos necessaris per a una neteja completa:

1. Raspallat. Independentment del raspall utilitzat, t’aconsellem raspallar-te les dents almenys tres vegades al dia durant dos minuts com a mínim.

2. Passa el fil dental. Utilitza-ho per a una neteja més profunda, però cura, evita moviments bruscs per no danyar les genives.

3. Fes esbandides amb fluor al matí i a la nit per enfortir l’esmalt de les dents i protegir-los del dany que produeixen els àcids. Per obtenir el màxim benefici evita menjar, beure o fumar els 30 minuts següents.

4. Fes-te una neteja dental cada 6 mesos. La neteja dental professional evita malalties periodontales i prevé moltes malalties bucodentales eliminant el carrall dental, la placa bacteriana i taques superficials.

Eficàcia dels raspalls

Encara que el raspall manual utilitzat de manera correcta elimina gran part de la placa bacteriana, l’evidència científica corrobora que els raspalls elèctrics amb un mecanisme “oscilante-rotatori” són més eficaços, et recomanem el raspall professional Oral B.

En el cas d’optar pel raspall elèctric convé tenir en compte una sèrie de factors:

• Els capçals han de canviar-se cada tres mesos perquè mantinguin la seva eficàcia.

• S’aconsella aquells que disposin de botó de parada i temporitzador. Aquest últim avisa quan ha de canviar-se a un altre quadrant de la dentadura.

• Convé cessar el seu ús en el cas de patir una malaltia periodental fins a resoldre el problema ja que la força rotatòria del capçal podria fer que es retregui la geniva.

Quan utilitzar el raspall maual?

És aconsellable utilitzar raspall manual en les següents circumstàncies:

1. Després d’una cirurgia, quan hi ha punts de sutura o existeix una zona adolorida.

2. En casos on el pacient porti ortodòncia i el filferro o bracket es pugui desprendre amb el raspallat elèctric.

T’hem parlat dels avantatges de tots dos raspalls, ara la decisió és teua. No dubtes a visitar la nostra Clínica Dental García & Domenech per a fer-te la teua neteja dental anual, t’aconsellarem i ajudarem en tots els teus dubtes.