Molts pacients estan preocupats per l’estètica del seu somriure, ja siga pel color de les dents, malposiciones, absències dentarias o desgastos. L’ortodòncia és un tractament capaç de normalitzar la posició de les dents i, si escau, millorar la relació entre la part superior i inferior de la boca perquè encaixen bé.

Quan prodocer a tractament d’ortodòncia?

En xiquets o adolescents, és possible actuar sobre els ossos que suporten les dents per a coordinar el creixement quan el problema és esquelètic. D’aquesta manera, mitjançant l’ortopèdia dentofacial, s’aconsegueixen harmonitzar els maxil·lars i serà molt més fàcil el tractament d’ortodòncia posterior.

En pacients adults no tenim possibilitat de modificar el creixement atès que aquest ja ha finalitzat, però cada vegada són més les persones que a qualsevol edat recorren a l’ortodòncia per a millorar el seu somriure. En aquests casos, si existeix una descompensació en l’esquelet, s’intenta camuflar modificant la posició de les dents, i a més l’ortodòncia funciona com a complement en altres procediments per a poder restaurar la grandària i la funció dental. Amb açò ens beneficiem de la resta de tractaments dentals amb majors garanties. Per exemple, podem tancar espais de dents perdudes o redreçar dents inclinades poder col·locar implants en les condicions idònies reemplaçant peces extretes.

I encara que millorar el somriure és el que més ens preocupa, ja que l’estètica és el que el pacient sol valorar, unes dents ben alineades aporten altres beneficis a la salut de la teua boca i al teu benestar general.

Els beneficis de l’ortodòncia

Quan existeix apiñamiento, la retenció d’aliments és freqüent i incòmoda. Una vegada corregit, la higiene serà molt més fàcil, ja que evitem recovecos i llocs menys accessibles al raspall. A més de que la neteja serà més senzilla i efectiva, aquest millor control de la placa bacteriana ens farà menys susceptibles a la càries i a les malalties de les genives, per la qual cosa podem mantenir una dentadura sana i allargar la supervivència de la mateixa.

La pròpia fisiologia de l’aparell masticatorio té mecanismes d’acte-neteja, que funcionaran millor amb una oclusió normalitzada, amb un repartiment equilibrat dels contactes en mossegar i una correcta funció de la musculatura peribucal i llengua. D’igual manera, en col·locar les dents fisiològicament, aquests contactes ben repartits fan que mecànicament la masticació siga més efectiva amb el menor desgast possible, suportant molt millor el pas del temps i minimitzant la deterioració natural.

D’altra banda, en obtenir una relació harmoniosa entre les dents i la cara, el nostre aspecte millora. Molts estudis demostren que un somriure bonic i saludable augmenta l’autoestima; i des del punt de vista psicològic, factors com la sociabilitat i la confiança es veuen clarament reforçats en persones que somriuen sense complexos.

Des de la Clínica García Domenech – Llíria et recomanem visitar la nostra consulta perquè els nostres professionals procedisquen a una revisió completa i analisis del teu cas particular.