La pèrdua de dents és causada per diferents raons, des de problemes de salut fins a una mala higiene dental. La falta de les peces dentals no sols afecta a l’estètica, sinó també a la funcionalitat de la boca. Per això, la col·locació d’implants és un dels tractaments odontològics actuals més demandat pels clients. Si el que vols és obtindre informació sobre el procés de l’extracció de les dents danyades i de la cirurgia dental per a reemplaçar una peça, continua llegint aquest article per a descobrir tots els serveis als quals pots optar.

 

Què és l’extracció dental

Aquesta cirurgia és un procediment que es realitza per a poder extraure una dent de la geniva. Normalment, aquesta operació es realitza per un dentista general, un cirurgià bucal o fins i tot per un periodoncista i es duu a terme en clíniques dentals i hospitals. Els especialistes fan aquesta operació ja que, en la majoria dels casos, una extracció és la millor opció per a solucionar el problema i millorar la salut bucal de la dent perquè a vegades una dent està molt danyat o pot amenaçar la salut de les dents que li envolten.

 

Quants tipus d’extracció de dents hi ha?

Gran part dels clients creuen que les extraccions dentals són un procediment que està relacionat amb els queixals del judici, però en realitat aquesta cirurgia permet reemplaçar qualsevol tipus de dent.

En primer lloc, tenim l’extracció simple que, com el seu propi nom indica, és el procediment menys complicat ja que fins i tot es pot fer sense cirurgia. Aquesta opció és la més indicada per a realitzar en dents que han patit algun colp o estan aglutinats o danyats.

L’extracció quirúrgica s’empra en casos més especials, com en queixals del judici que no han crescut de la manera més correcta o si una dent està fracturada per davall de la línia de les genives. En aquesta operació, és necessari fer un tall dins de la línia de les genives per a poder llevar les dents correctament.

D’altra banda, l’extracció de cordales o queixals del judici es realitza per a extraure una o més queixals del judici situades en les comissures posteriors de la boca, tant en la part superior com en la inferior ja que poden afectar la distribució de la resta de dents i poden causar infeccions o dolor.

 

Beneficis del reemplaçament d’una dent

Com ja hem esmentat anteriorment, la pèrdua d’una dent pot crear problemes estètics i funcionals en la boca. Si es reemplaça aquesta peça a temps podràs obtindre grans beneficis, com previndre la mobilitat de les dents, ja que si es perd una peça dental la resta pot moure’s per a tractar d’ocupar l’espai que ha deixat la dent.

A més, pots protegir les altres dents de malalties com la *gingivitis o la càries i així evitar problemes o dolors mandibulars. La masticació es tornaria a recuperar ja que, quan es perd una peça dental, segurament es comença a mastegar els aliments pel costat on posseeix més peces. I, sense lloc a dubte, podries evitar la maloclusió dental, és a dir, la incorrecta alineació de les dents, la qual cosa pot crear un mal encaix en la mossegada per part de les peces dentals superiors amb les inferiors.

 

Opcions per a reemplaçar una dent

Actualment, comptes amb múltiples alternatives per a reemplaçar les dents perdudes. A continuació, t’exposem les tres opcions més habituals i els beneficis de cadascuna.

Implant dental

Aquest és un dels tractaments d’estètica dental més demandats per a substituir aquelles peces que s’han perdut o caigut. Aquestes peces simulen l’arrel de la dent, aquesta arrel es col·loca en el maxil·lar i després es col·loca la dent de reemplaçament. Normalment, solen ser de titani per a garantir al màxim l’èxit dels tractaments.

Ponts fixos

Els ponts dentals són una fila de dents artificials que s’uneixen a les dents circumdants. Aquesta opció et permetrà tindre un aspecte de dentadura natural. A més, no és necessari retirar-ho per a netejar-ho i no s’ha de témer pel possible lliscament.

Dentadures postisses

La dentadura postissa és un arc complet de dents que forma una pròtesi de dents de reemplaçament. Aquesta opció sí que pot es pot retirar per a la seua posterior neteja o per a dormir. Aquesta opció també està feta amb materials moderns que es veu naturals i funcionen igual que les dents naturals.

 

Per a conéixer i saber de primera mà quina opció és la que més et convé, els professionals de García & Domenech estan a la teua disposició per a assessorar-te i fer totes les revisions oportunes. Crida’ns i visita la nostra clínica dental a Llíria per a donar-te una ràpida i efectiva solució al teu problema.