La higiene bucal és essencial per a una bona salut bucodental. Per això, cal dur a terme tots els procediments necessaris de neteja per a poder mantindre les nostres dents, llengua i boca sans. La neteja i les revisions en la teua clínica dental són fonamentals per a evitar l’acumulació de placa bacteriana i per a la prevenció de possibles malalties bucodentals.

 

Quins hàbits he d’adquirir per a poder mantindre una bona higiene bucal?

Per a poder conservar una dentadura sana i bonica cal dedicar-li temps i bons hàbits per al seu manteniment. Raspallar-se les dents és necessari, però no és l’única pràctica que has de realitzar per a conservar una higiene perfecta.

 

Tingues una rutina diària

Des que som xicotets, sempre ens han ensenyat que hem de raspallar-nos les nostres dents després de cada menjar. És molt beneficiós que es recalque aquest hàbit des que eres un xiquet, ja que el raspallat és essencial per a eliminar la placa bacteriana responsable de provocar la major part de malalties i problemes bucodentals. Es recomana raspallar com a mínim 2 o 3 vegades al dia i que es faça de manera conscient. És a dir, que se li dedique temps a netejar bé totes les zones de la boca per a evitar que s’acumule brutícia, ja que algunes persones no inverteixen el temps necessari i, en conseqüència, els llocs més inaccessibles de la boca tindran un major risc d’acumular restes de menjar i que es produïsquen bacteris.

 

Usa fil dental

L’ús del fil dental ha de ser un pas fonamental en rutina de neteja perquè gràcies a la seua utilització és més fàcil poder accedir a aqueixes zones entre les dents i la geniva a les quals no podem arribar amb el raspall. Per tant, contribueix a disminuir la quantitat de bacteris que produeixen càries o un altre tipus de malalties, eliminant les restes d’aliments que s’han pogut quedar acumulats.

 

Un raspall de dents adequat

Hui dia tenim a la nostra disposició una gran quantitat d’opcions de dissenys i tipus de raspall de dents. No obstant això, la solució més indicada és visitar al teu dentista i seguir les seues recomanacions.

No obstant això, si necessites triar un raspall de dents per tu mateix, sempre has de comprovar que s’ajuste perfectament a la grandària de la teua boca. A més, en cas que tingues algun problema específic en la teua boca, també has d’adaptar el teu raspall a les teues necessitats.

La majoria d’especialistes solen aconsellar els raspalls amb cap petit i mitjà, ja que ens facilitaran l’accés als racons més estrets i difícils, per la qual cosa millorarà la qualitat de la teua neteja.

Així mateix, és molt important canviar el nostre raspall de dents cada cert temps, en general cada 3 mesos, per a evitar que les truges en mal estat puguen empitjorar la qualitat de raspallat.

 

Neteja la teua llengua

En la nostra llengua també hi ha una gran quantitat de bacteris que poden produir problemes i perjudicar la nostra salut bucodental. Per això, la neteja de la teua llengua és crucial. De fet, podràs veure si la teua llengua està en bon estat pel color. Si la teua llengua és blanca és un signe clar de falta de neteja i acumulació de bacteris, i, per contra, el color rosat significa que està saludable.

Els especialistes recomanen l’ús del raspador lingual perquè la neteja siga realment efectiva, ja que els bacteris solen acumular-se en el dors lingual, i gràcies a aquesta eina, és possible eliminar totes les restes que s’allotgen en la llengua. A més, també tens l’opció d’aconseguir un raspall de dents que incloga un netejador lingual o amb un capçal adaptat.

 

Una dieta balancejada

Una dieta saludable també contribueix a enfortir les teues dents i les teues genives. No obstant això, l’excés d’aliments ensucrats pot contribuir al fet que es formen àcids i crear el clima perfecte per a un augment de bacteris, les quals són les responsables d’originar càries.

 

Evita el tabac

El tabac és perjudicial en general per a la nostra salut, i en concret, és una de les substàncies més nocives per a la nostra salut bucodental. Les substàncies químiques que tenen els cigars perjudiquen greument les nostres dents i a les nostres genives, augmentant el risc de patir malalties de les genives o altres problemes com el mal alé o la descoloració de les dents.

 

Visita al teu dentista periòdicament

És molt important que no visites al teu dentista solament quan tingues algun problema en concret, sinó que verifiques l’estat de la teua salut bucodental periòdicament, d’aquesta manera, podràs previndre molts problemes que puguen sorgir. A més, per a una bona higiene bucal és vital fer-se 1 o 2 neteges a l’any per a una neteja més profunda i evitar l’acumulació de carrall en els racons de més difícil accés de la teua boca.

 

Cuida la teua higiene bucal amb García & Domenech

Sabem que, per a molts pacients, l’experiència d’anar al dentista pot resultar estressant i angoixant, però això no té per què ser així si estàs amb els especialistes i l’equip adequat. En García & *Domenech no volem que deixes de cuidar la teua salut bucodental. En la clínica tenim a experts que t’ajudaran a mantindre la teua higiene bucal en perfectes condicions. Demana la teua cita i estarem encantats d’ajudar-te.