El tercer joc de molars en la nostra vida, solen eixir entre els 17 i 21 anys d’edat i tenen diferents noms: cordales, queixals del judici, wisdom teeth entre altres. Hui en García i Domenech et comptem tot el que necessites saber sobre elles!

Com sabem, cada peça dental compleix amb una funció, les dents esmolades serveixen per a trencar el menjar en trossos xicotets mentre que les dents més planes ajuden a triturar el menjar; un adult mitjà compta amb tres parells de molars en la part inferior i superior de la boca, i per descomptat, en tots dos costats; dependrà de l’edat de cada qui en què estat es trobe.

Canviem de dents quan som xiquets, sempre tenint en compte la importància de fer la primera visita a l’odontòleg a temps ja que amb les primeres dents permanents poden eixir càries.

Després de mudar les dents de llet, que és el primer conjunt de dents, ixen les dents permanents, passat un temps, quan ja som adults ixen les *cordales, o queixals del judici.; no existeix una explicació formal per a aqueix nom tan popular que reben, no obstant això, tots suposem que és perquè a aqueixa edat ja pots ser jutjat i eres més sàvia que en la infància o adolescència.

Tots tenim queixals del judici?

No a totes les persones li ixen les cordales, molts antropòlegs creuen que això és gràcies a la gran evolució de l’humà. Els investigadors no creuen que en un futur ningú tinga queixals del judici, igual que l’apèndix, seran totalment innecessàries.

Quan als bebés li comencen a eixir les dents, esperem que isquen 20 peces dentals, dels quals els molestares normalment comencen a notar-se amb 6 anys, en caure’s totes aquestes dents, el total de dents amb els quals hauria de comptar el xiquet pròxim a l’adolescència és de 32 peces dentals permanents; Els queixals del judici, per part seua, s’esperen que isquen abans dels 21 anys, però pot haver-hi excepcions com comentem anteriorment, igual que hi ha persones a les quals mai li salen les *cordales, hi ha persones a les quals li salen després dels 21 anys.

Que hi haja persones a les quals mai els isquen els queixals del judici, no vol dir que no les tinguen; hi ha persones a les quals no li erupcionen i mai són visibles ni els incomoden. Això també pot passar i encara que cada dia els queixals del judici són menys necessàries, genèticament continuem produint-les, molts estudis confirmen que almenys al 53% de les persones de la mostra li havien eixit almenys un queixal del judici.

Si al pacient no li erupcionen els seus queixals del judici, en García & Domenech podem trobar-les a través dels raigs X i la nostra tecnologia avançada; és important saber si estan i on, ja que, encara que no siguen visibles i estiguen davall de les genives, poden causar problemes de salut, especialment els queixals que no han eixit a través de la geniva anomenades “impactades”, poden generar diverses molèsties en la salut bucodental.

Per què han d’extraure els queixals del judici?

Les persones poden tindre d’una a quatre queixals del judici, de tindre les quatre tindran dues a dalt i dues a baix. A través de l’evolució del cos humà, s’ha notat que la grandària de la mandíbula s’ha anat reduint amb els anys.

La mandíbula deixa de créixer en les persones als 18 anys, en arribar a la majoria d’edat, d’altra banda, la mitjana és que els queixals isquen als 19 anys i mig, moltes persones no tenen l’espai adequat per a tindre els queixals del judici dins de les seues boques, aquest és un dels problemes més comuns de les *cordales, que no són capaces a encaixar en les boques que ja s’ha desenvolupat.

Problemes comuns dels queixals del judici

– Torçades de dents
– Les cordales poden créixer cap als costats
– Dolor de mandíbula
– Molèstia en les genives
– Augment de la probabilitat de càries
– Quistos davall de les genives i possibles tumors.

Extracció dels queixals del judici en García i *Domenech

En García i *Domenech extraiem les *cordales amb la tecnologia més avançada, com sempre, sense dolor ni molèsties, ja que ens enfoquem a oferir el millor dels serveis als nostres pacients, i això inclou la tranquil·litat i seguretat en assistir a l’odontòleg. També un dels nostres factors que és de gran importància és que utilitzem un estil de sedació sense dolor ni ansietat ni molèsties; aquesta sedació la fem mitjançant Òxid Nitrós i és una excel·lent opció per a l’extracció de cordales.

En García i *Domenech pots trobar els millors serveis i tractaments odontològics, amb la tecnologia més capdavantera i avançada del mercat, extraiem els teus queixals del judici o la dels teus fills, sense dolor ni molèsties. T’esperem!