Segur que ets del 99% de les persones que alguna vegada s’ha preguntat per a què serveixen els queixals del judici aquí, al final de la teva boca, si al final sempre les han d’extreure.

El primer que t’hem d’explicar que això no és realment així. Són una resta evolutiva, ja que són uns tercers molars que serveixen per triturar i la seva extracció no és obligatòria. De fet, solament una petita part de la població té problemes amb la seva irrupció. I fins i tot, pot ser que tinguis sort i que els queixals del judici no apareguin en tota la teva vida.

Però en el cas que els teus queixals del judici presentin una forma anòmala o la seva irrupció es compliqui, hauràs de posar-te en mans de professionals. Però per a la teva tranquil·litat, t’avancem com serà la cirurgia i la seva post operatorio.

Els queixals del judici solen aparèixer entre els 18 i 24 anys. I la seva extracció, en cas de ser necessària, pot ser realitzada amb anestèsia local o general, segons la complexitat de la cirurgia. Encara que la gran majoria s’extreuen amb anestèsia local que tindrà una durada de 3 o 4 hores. Una vegada s’aplica l’anestèsia i s’assegura la insensibilitat de la zona es procedeix a l’extracció del queixal del judici. Habitualment les ferides es tanquen amb sutures que no cal retirar i que poden romandre en la teva boca fins a un mes.

La intervenció és molt senzilla però hem d’obeir a les indicacions que et proporcionem en la Clínica dental García i Domenech per evitar infeccions en el post operatorio. Algunes de les recomanacions seran:

– Hauràs d’extremar la higiene oral des de l’endemà de la intervenció, sumant al raspallat dental habitual diferents esbandides.
– La dieta serà tova i freda durant les primeres 48 hores.
– Hauràs d’evitar fumar.
– Calmaràs els dolors i l’inflor únicament amb els fàrmacs que t’indiquem en la clínica i aplicant gel en la galta inflada.
– Hauràs d’evitar les begudes calentes i els aliments petits.
– El cap sempre haurà d’estar aixecada per sobre dels peus, per la qual cosa hauràs d’utilitzar diversos coixins quan estiguis en el llit.

Seguint aquests passos t’assegurem que tindràs una ràpida i satisfactòria recuperació. I dit tot això, si tens entre 18 i 24 anys, et recomanem que aprofitis per visitar-nos en la Clínica Dental García & Domenech per veure quin és l’evolució dels teus queixals del judici i que els nostres experts professionals avaluïn si el seu progrés és adequat.