Què són els implants de càrrega immediata?

Els implants de càrrega immediata o “dents en un día” significa que el mateix dia de la col·locació dels implantes posem una pròtesi caragolada provisional fixa. Este tipus de tractament té múltiples avantatges per al pacient:

– Millora l’estètica. El que comporta un menor impacte psicològic per al pacient.

– Comoditat. Ja que el pacient recupera les dents des del primer moment i estos són fixos, evitant així els problemes inherents a una pròtesi removible o de “quita i pon” (mobilitat, fregaments, problemes d’adaptación…) .

– Permet recuperar la funcionalitat. Encara que es recomana una dieta suau durant el procés de cicatrització, el pacient recupera la funció normal masticatòria des del mateix dia de la intervenció.

– Millor postoperatori. Al col·locar una pròtesi fixa després d’acabar la intervenció la inflamació està més continguda i, per tant, les molèsties són menors, que en un tractament sense càrrega immediata.

– Millor cicatrització. La pròtesi provisional genera una oseointegración de major qualitat, així com una modelació de la geniva, assemblant-la a l’emergència natural de les dents. Per tots estos avantatges, els implants de càrrega immediata son molt recomanables i generen un resultat final més favorable.

Procediment

En una primera visita fem un estudi clínic i radiològic del pacient per a poder diagnosticar la millor solució de manera personalitzada. Després de la presa de models de la boca del pacient i la realització de fotos, tant intraorals com extraorals, completem el nostre diagnòstic amb un Disseny Digital del Somriure. En este disseny per ordinador podem veure i analitzar l’estètica del pacient per a poder oferir un resultat perfecte, ja que esta anàlisi ens mostra els paràmetres que hem de millorar i la posició en què han d’anar els implantes per a obtindre la millor estètica. A més, també ens indica si necessitem d’altres tècniques per a millorar el resultat, com a empelts de geniva, per exemple. I clar, este disseny digital del somriure ens servix per a comunicar-nos amb el laboratori i mostrar-li al pacient com serà el resultat final.

 

La intervenció es realitza en les nostres pròpies instal·lacions. I, encara que no sol ser necessari, si el pacient ho desitja, comptem amb la col·laboració del nostre anestesista per a realitzar la cirurgia baix sedació endovenosa, la qual cosa implica que el pacient està pràcticament dormit durant tot el procediment i no sent cap tipus de dolor.

Al finalitzar la part quirúrgica, el nostre equip de laboratori comença l’elaboració de la pròtesi provisional, que es col·locarà en el pacient eixe mateix dia.