Perquè els xiquets mantinguen unes dents sanes i brillants han d’acudir periòdicament al dentista. No obstant això, molts són els menors que tenen vertadera paüra a les clíniques dentals. “Tinc por al fet que em facen mal”, “no m’agrada que em toquen la boca” “altres xiquets m’han dit que…”: aquestes frases s’han imposat en el repertori dels xiquets. Per què tenen por? A què temen? Una de les claus per a superar aquesta por és acudir a un centre d’odontopediatria de confiança perquè s’encarreguen de totes les atencions necessàries. En García & Domenech disposem d’un equip d’odontòlegs especialitzats i de tots els tractaments dentals a xiquets necessaris perquè els menors isquen amb un autèntic somriure de la nostra clínica.

 

Què és l’odontopediatria?

L’odontopediatria és una branca especialitzada de l’odontologia que proporciona les cures necessàries a la salut bucodental de bebés i xiquets fins a l’edat adolescent, incloent també aquells que necessiten de tractaments especials. El seu objectiu és educar i conscienciar als xiquets de la importància de la salut bucodental, així com previndre i corregir a temps possibles problemes.

Aquest tipus de cura és fonamental des de les primeres etapes de la vida, ja que mantindre una boca sana des de xicotets pot evitar problemes i incomoditats, tant en aqueix moment com en situacions futures. Entre alguns pares existeix la idea que els problemes relacionats amb les dents de llet no van més enllà de la seua duració. No obstant això, l’aparició de malalties periodentales o gingivals en la infància poden tindre conseqüències en l’edat adulta. A més, altres afeccions poden arribar a ser molt incòmodes per als menors, com l’aparició de càries, bruxisme o maloclusions, entre altres.

 

Com perdre la por al dentista? El odontopediatra té la solució

Els xiquets han d’acudir per primera vegada al odontopediatra des de l’aparició de les primeres dents de llet, i després realitzar un seguiment cada sis mesos perquè l’especialista no siga un desconegut per al xiquet. A més, així els xiquets es familiaritzen des de xicotets amb l’entorn de les clíniques: les instal·lacions, les lliteres i les eines del odontopediatra (bisturí, pinces, sondes, etc.). D’aquesta manera, la relació del xiquet amb l’odontòleg serà d’allò més natural i divertida, per la qual cosa serà més difícil que el menor opose resistència a visitar a un dentista.

A més, els pares han d’inculcar als fills l’hàbit d’acudir al dentista, ja que si els pares van habitualment per a realitzar-se qualsevol tipus d’intervenció o tractament i no posen impediments i van amb una actitud positiva, es crearà una situació molt més suportable per al menor. Així mateix, es podria premiar als fills si es comporten correctament en la consulta del odontopediatra per a incentivar-los més.

No obstant això, els pares han d’anar amb compte amb les sensacions que transmeten als xiquets, és a dir, els adults no han de dir “els dentistes no fan mal” o “et llevaran una dent” ja que poden induir a pensaments negatius al xiquet sense adonar-nos.

 

Tractaments odontopediátricos en xiquets

Un odontopediatra té com a objectiu crear un bon ambient en la consulta per a aconseguir la cooperació i confiança dels xiquets i així poder aconseguir una bona experiència. Per això, en García & Domenech s’utilitza l’última tecnologia, la qual facilita la relaxació i el benestar del menor per a la realització dels tractaments necessaris, gràcies a l’aplicació de l’òxid nitrós (un gas sedant) i així poder eliminar la possible ansietat del xiquet.

Quant als serveis que pot proporcionar els nostres experts, podem trobar:

  • Higiene dental a través de mesures de prevenció i instruccions de neteja.
  • Prevenció de càries amb la neteja diària.
  • Prevenció de traumatismes i fractures en les dents.
  • Tractament de càries per a evitar problemes majors en un futur.
  • Tractament pulpar, és a dir, el tractament exclusiu en les dents de llet.
  • Mantenidors d’espai per a afavorir la continuïtat de l’espai entre les dents.
  • Estudis de qualsevol anomalia dentària.

 

En García & Domenech trobaràs odontopediatras experts

En García & Domenech comptem amb un equip dental infantil especialista en els tractaments i en el maneig de conducta, ja que compten amb una formació sobre patologia, prevenció i també sobre el tractament dels problemes de salut bucodental infantil. Si ens tries com a especialistes, el nostre equip et brindarà acompanyament, personalització, qualitat, innovació i experiència.

Per a obtindre més informació sobre odontopediatria no dubtes a acudir a la nostra clínica dental a Llíria i demana una cita preventiva d’odontologia pediàtrica. Els nostres professionals t’ajudaran en tot per a resoldre tots els teus dubtes, t’esperem!