Una dentadura postissa és una pròtesi dental que s’utilitza per a suplantar algunes peces dentals que falten o, en defecte d’això, reemplacen la dentadura completa. I, com és lògic, és un dels tractaments dentals per a la tercera edat més sol·licitats.

És comú que, per diverses raons, la dentadura puga patir alguna fractura, tant la part superior com la inferior. No obstant això, la superior és més procliu a patir qualsevol tipus de trencament per algun accident. En aquest cas, sempre el més recomanable és que acudisca al seu dentista.

Tanmateix, això no està en contra que pugues cuidar la teua *próstesis perquè et dure en perfectes condicions, evitant que es danye.

  

Com cuidar la nostra *próstesis dental

Igual que amb les nostres pròpies dents, és necessari mantindre una neteja constant. Per a netejar les restes de menjars hem d’usar un raspall per a eliminar suaument la brutícia que s’haja pogut acumular.

A més, és molt important llevar-se la dentadura abans d’anar a dormir. Moltes persones pateixen de bruxisme, per la qual cosa tendeixen a estrényer les dents i, en conseqüència, es pot desgastar ràpidament. Per tant, és recomanable que abans d’anar-te al llit, llaves, asseques i deixes reposar la teua pròtesi.

No utilitzes productes de neteja que no hagen sigut recomanats pel teu dentista, ja que podria desbaratar-la o canviar-li el color.

Intenta ser acurat quan vages a llevar-la i posar-la, ja que pot caure’s i fracturar-se fàcilment.

 

Avantatges de les dentadures postisses

A tots ens preocupa poder perdre alguna dent o, quan siguem més majors, perdre la nostra dentadura. Però les dentadures postisses tenen múltiples beneficis, entre ells, que substitueix perfectament qualsevol peça que s’haja pogut perdre, o fins i tot, totes les peces al complet.

A més, unes dents sanes i un somriure bonic li retornen l’autoestima a qualsevol persona, així com procurar-li al pacient una bona estètica de la seua boca.

Per a col·locar la pròtesi no fa falta una intervenció quirúrgica, per la qual cosa és un procés bastant senzill.

Si té un accident o qualsevol tipus de trencament, la reparació no és complexa, la qual cosa fa que generalment puga arreglar-se sense cap mena de problema.

Així mateix, la pròtesi amovible també és molt més econòmica que l’alternativa fixa.

 

Per què és comú que les persones de la tercera edat presenten problemes bucodentals?

Igual que la resta del nostre cos, les nostres dents també passen per un procés degeneratiu i, quan es té una edat més avançada, és usual que la teua salut bucodental haja hagut de passar per diversos canvis. Per tant, en ser més vulnerable a malalties que les persones més joves, cal cuidar-se més. Això no significa que anem a emmalaltir per envellir, però si hem de posar en pràctica les previsions adequades, ja que el risc és major.

 

Quines són les patologies més freqüents en adults majors?

Les perdudes dentals

La pèrdua completa de les dents naturals o d’algunes peces pot ser originada per problemes de les genives o l’aparició de càries.

 

La periodontitis

És una malaltia molt freqüent entre les persones de tercera edat i poden ser diverses causes les que produïsquen que aquesta patologia es desenvolupe, com una mala higiene dental durant molt de temps, fumar, insuficiència de saliva o el sistema immunitari afeblit. La periodontitis pot ser una de les causes més freqüents que afecten la pèrdua de dents.

 

La boca seca

Normalment, quan anem envellint, podem sentir la nostra boca més seca per diversos factors com, l’edat o l’ús de diferents medicaments.

Generar menys saliva suposa un problema, pel fet que és la que s’encarrega de protegir-nos de diversos bacteris i fongs, per la qual cosa pot afavorir a l’aparició d’infeccions en la boca.

 

Càries

És una de les patologies més comunes, sobretot, en adults més majors, a causa de la sequedat de boca, un sistema immunitari més feble i una higiene poc adequada.

 

Tingues l’edat que tingues, no descures la teua boca

A Garcia & Domenech disposem de les noves tecnologies aplicades per a la salut bucal. Tenim molt en compte les necessitats dels nostres clients, per això, oferim totes les especialitats odontològiques en la nostra clínica.

Sabem que les persones d’edat avançada poden presentar més problemes bucodentals, però no et preocupes, perquè tenim tot tipus de tractaments dentals per a la tercera edat i als millors professionals encarregats d’aconsellar-te el millor per a tu.

Mai seràs suficient major com per a descurar la teua boca. A Garcia & *Domenech no volem que deixes de somriure mai.