Una endodòncia, o el que comunament es coneix com “matar el nervi”, consisteix en la neteja del teixit pulpar malalt de la dent per a posteriorment emplenar-ho de nou amb material biocompatible i segellar-ho, d’aquesta manera s’impedeix que la dent es colonitze per bacteris i cause una infecció. L’endodòncia microscòpica difereix enfront del mètode tradicional bàsicament en la precisió del tractament a causa que podem veure molt millor podent d’aquesta manera eliminar al complet el teixit afectat amb el consegüent augment del percentatge d’èxit del nostre tractament.

Necessites saber

La polpa es troba en la part interior de la dent i fa d’ells òrgans vius i sensibles a certs estímuls. Està constituïda per un teixit bla que conté els nervis i gots sanguinis. La part del conducte que es troba a l’interior de la corona es denomina cavitat pulpar.

Encara que hi ha altres factors que poden causar problema, en la majoria dels casos ve dau per l’existència de càries profundes que arriben a danyar la polpa de la dent. Una de les formes per les quals se sol detectar la necessitat d’intervenció és el dolor de dents o queixals. Altres símptomes solen ser la sensibilitat o hipersensibilitat en la dent, dolor en mastegar, inflor en la cara, desgast excessiu de les dents per bruxisme o altres causes o el dolor davant el consum de begudes molt fredes o molt calentes.

L’endodòncia microscòpica pas a pas

L’ús del microscopi clínic possibilita el maneig instruments amb precisió per a una intervenció més ràpida i eficient.

Els passos duts a terme en l’endodòncia microscòpica són els següents:

1. Realització d’una exploració per a avaluar els graus d’afecció.

2. Fer una radiografia per a poder focalitzar el treball i veure amb claredat com és el grau d’afecció dins de la dent. Així mateix es procedirà a realitzar un mapa complet de la forma del mateix i de la grandària dels nervis. Amb aquesta prova i al costat del microscopi podem planificar amb precisió el microacces preservant al màxim l’estructura dental sana.

3. Eliminació del nervi afectat i neteja dels conductes. En funció de la revisió es procedeix a l’eliminació del nervi afectat, de forma minuciosa. Gràcies a l’ús de la magnificación (microscopi dental), som capaços d’eliminar el teixit de la todalidad dels conductes de la peça dental.

5. Farciment de conductes: Per a finalitzar el tractament d’endodòncia els conductes que anteriorment estaven afectats són emplenats amb materials biocompatibles, aconseguint d’aquesta manera recuperar la salut de la dent.

En el nostre cas, utilitzem una tècnica de farciment avançada amb gutapercha injectada, emplenant per complet tota l’anatomia on es trobava la nostra polpa dental.

Després de la intervenció, la Clínica García Domenech – Llíria, durà a terme un seguiment de la zona tractada del pacient.

Des de la Clínica García Domenech – Llíria et recomanem visitar la nostra consulta perquè els nostres professionals procedisquen a una revisió completa i anàlisi del teu cas particular.