Pot ser que alguna vegada hages sentit que algú pateix un abscés dental, o que fins i tot t’ocórrega a tu, però què és exactament un abscés dental? Un abscés dental és una bossa de pus en una dent causada per una infecció bacteriana. L’abscés pot ocórrer en diferents regions de la dent per diferents raons. Un abscés periapical és que el que ocorre en la punta de l’arrel, mentre que un abscés periodontal és el que té lloc en les genives del costat de l’arrel de la dent.

Un abscés dental generalment és el resultat d’una cavitat dental no tractada, d’una lesió o d’un treball dental previ. En cas de patir un abscés, el teu odontòleg tractarà l’abscés dental drenant-lo i desfent-se de la infecció. La dent es pot salvar amb un tractament de conducte, però en alguns casos pot ser que siga necessari extraure la dent. Deixar un abscés dental sense tractar provoca complicacions greus, ja que és una infecció.

Símptomes d’un abscés dental

Els següents símptomes pot indicar-te si pateixes un abscés dental:

– Mal de queixal intens, persistent i punxant que pot estendre’s a la mandíbula, el coll o l’orella.

– Sensibilitat a les temperatures fredes i calentes.

– Sensibilitat a la pressió de mastegar o mossegar.

– Inflor en la cara o en la galta.

– A l’ésser una infecció, un abscés dental pot provocar febre.

– Mal sabor de boca i mal alé (recordem que tens una infecció amb pus en la boca).

– Dolor en la boca en engolir.

Complicacions d’un abscés dental

Un abscés dental no desapareix sense tractament. Si l’abscés es trenca sense voler, el pus eixirà fora i pot ser que el dolor disminuïsca significativament, però això no significa que la infecció s’haja curat i encara necessites tractament dental i acudir a un odontòleg.

Si l’abscés no drena, la infecció pot estendre’s a la mandíbula i a altres àrees del cap i el coll. Fins i tot podries desenvolupar sèpsia, una infecció potencialment perillosa que es propaga per tot el cos. Si tens un sistema immunològic afeblit i deixes un abscés dental sense tractar, el risc de propagació d’una infecció augmenta encara més. D’ací la importància que, davant un abscés, encara que el pus ja haja eixit i no et dolga, visites al teu odontòleg perquè el cure, el drene bé i evite infeccions futures que es puguen complicar.

Com es tracta l’abscés dental

Quan visites a l’odontòleg, realitzarà un dels següents tractaments:

– Incisió i drenar l’abscés: l’odontòleg farà un xicotet tall en l’abscés, permetent que el pus es drene i després llavarà l’àrea amb solució salina. A vegades es col·loca un xicotet drenatge de goma per a mantindre l’àrea oberta per al drenatge mentre disminueix la inflor.

– Tractament de conducte: ajuda a eliminar la infecció i salvar la teua dent. Per a fer això, l’odontòleg perfora la dent, extrau el teixit central malalt i drena l’abscés. Després, plena i segella la cambra pulpar i els conductes radiculars de la dent. La dent es pot tapar amb una corona per a enfortir-lo, especialment si es tracta d’una dent posterior. Si cuides adequadament la dent danyada, pot durar-te tota la vida.

– Traure la dent afectada: si la dent afectada no es pot salvar, l’odontòleg extraurà la dent i drenarà l’abscés per a eliminar la infecció.

 Antibiòtics: si la infecció es limita a l’àrea de l’abscés, és possible que no necessites antibiòtics. Però si la infecció s’ha propagat a les dents pròximes, la mandíbula o altres àrees, és probable que el teu odontòleg et recepte antibiòtics per a evitar que es propague més. També pot recomanar-te antibiòtics si tens un sistema immunològic afeblit.

Davant un abscés dental o qualsevol infecció en dents o boca, acudeix a García & Domenech

Si tens un abscés dental o sospites que pots tindre una infecció en les dents o en la boca, acudeix a un odontòleg de confiança com García & Domenech. Som una clínica dental a Llíria (València) que realitzem tot tipus de tractaments periodontals i cirurgia periodontal. Utilitzem les més avançades tècniques d’endodòncia microscòpica per a curar tot tipus de problemes. Ja siga per una qüestió d’estètica dental, salut bucodental o ortodòncia, demana cita en García & Domenech. Ens trobem en C/ Sant Vicent Ferrer, 20 a Llíria, València. Telefona’ns al 960098578 o 651662292.