En el cas de l’extracció dels queixals del judici és molt important que l’odontòleg valore cada cas particular, ja que tot depén de la situació en la qual es trobe el queixal, l’os i la geniva. No obstant això, és possible realitzar una exodòncia dels quatre queixals del judici alhora.

 

Què són els queixals del judici?

Els queixals del judici són els tercers molars. En general tenim quatre queixals que es troben dos en la part superior i altres dues en la part inferior al final de la boca. Estan retingudes, i solen emergir en una edat més adulta, normalment, entre els 17 i 25 anys.

Si sents dolor, has d’acudir al teu dentista immediatament perquè poden crear-te diferents tipus de problemes per a la teua salut bucodental.

 

Quan és necessari extraure-les?

L’exodòncia és un tema que porta una mica de controvèrsia. Molts consideren que mantindre els *cordales no és aconsellable, ja que no són de gran utilitat i accepten que desapareixeran en un futur. No obstant això, hi ha persones que mai experimenten dolor o que simplement no erupcionen. Pel que extraure’ls els queixals del judici no seria necessari.

Siga com siga, hi ha situacions en les quals suposaran un problema per a la teua salut bucodental i hauran de llevar-les.

 

Pericoronitis

Després de l’intent d’erupció d’una dels teus queixals és molt comú que puga produir-se una infecció.

Quan apareix en la geniva només una part del queixal i l’altra part es queda dins, és probable que s’inflame el teixit que envolta el queixal i es produïsca una bossa. Per tant, aqueixa ferida que es produeix està totalment exposada al fet que amb el temps s’infecte.

A més, en menjar aliments i el difícil accés per a poder netejar correctament els queixals del judici, afavoreix al fet que s’infecten amb major facilitat.

En aquests casos, abans d’extraure el queixal, primer caldrà tractar la infecció amb uns antibiòtics específics. Probablement, després de curar-te, el professional recomanarà l’exodòncia per a evitar la possibilitat que una pròxima infecció torne a produir-se.

Aparició de càries

Els molars es troben en la part final de la boca, per la qual cosa pot ser complicat raspallar unes certes zones d’aquestes peces. Per tant, en ingerir contínuament aliments i no tindre una higiene adequada, pot afavorir l’aparició de bacteris, és a dir, les causants de les càries. I, en conseqüència, pot generar altres problemes com el mal alé.

 

Quistos

Els quistos poden aparéixer quan els queixals no han emergit encara i pot provocar la pèrdua d’os del seu voltant. El quist sol aparéixer al costat del queixal afectat, i pot passar desapercebut. Això suposa un problema perquè pot obligar el molar a canviar la seua posició. En aquest cas, serà vital l’extracció del queixal i del quist.

 

Desplaçament d’altres dents

En alguns casos, aquestes dents no tenen espai per a eixir adequadament. Això suposa un problema per a la posició de la resta de les teues dents, ja que, d’una banda, pot danyar a la dent contigua, ja que, al no tindre espai, pot desbaratar les altres peces dentals. I, d’altra banda, pot espentar altres dents, provocant un *apiñamiento.

 

És dolorós el procediment d’extracció?

La complexitat d’una exodòncia pot variar depenent del cas.

En els casos més simples, en general, s’aplicarà anestèsia local i simplement extraurà la peça sense que sentes cap tipus de dolor.

En els casos més complicats, és a dir, quan el queixal encara aquest dins, es pot arribar a usar anestèsia general i és necessari fer una cirurgia. És a dir, caldrà fer un xicotet tall en la geniva i llevar una part de l’os per a poder extraure la peça.

 

Quina és la cura que he de portar després de la intervenció?

Probablement, després de l’exodòncia, depenent del grau, sentiràs molèsties més o menys intenses.

En general, el teu especialista t’indicarà uns antiinflamatoris o antibiòtics, segons el cas i segons com haja sigut l’extracció.

Els primers dies, probablement pots sagnar, per la qual cosa t’indicaran que al principi has d’evitar escopir o raspallar la zona per a permetre que la ferida cicatritze. A més, serà necessari posar-te una gasa que hauràs de reemplaçar-la segons t’explique el teu dentista.

És molt important que evites activitats molt intenses, com a esports d’alta intensitat, per a evitar que la teua ferida puga tornar a obrir-se. Per tant, pren-te un dia de descans.

Evita menjars calents i molt dures. Així mateix, no consumisques qualsevol substància com a alcohol, café o el tabac, ja que poden irritar-te, retardar la teua recuperació i, fins i tot, produir complicacions.

 

No tingues por

Et recomanem que, si sents dolor, no esperes més. En García & *Domenech, tenim als millors especialistes i els millors equips tecnològics avançats per a poder precisar tots els tractaments amb tota mena de detall i millorar la capacitat de diagnosticar cada cas.

Si sents ansietat o por per l’extracció dels teus queixals, volem assegurar-te que no sentiràs cap tipus de dolor i t’assegurem que busquem l’excel·lència en cadascun dels procediments que realitzem.

No permetes que els teus queixals del judici no et permeten gaudir del teu dia. Contacta amb la nostra clínica i posarem solució al teu problema.