És curiós com tant la nostra boca com la nostra dentadura, tot i ser unes de les parts del cos més exposades a gèrmens, són unes de les zones que més desatenem pel que fa a la salut. La veritat és que els problemes relacionats amb la salut bucodental són prou freqüents, per la qual cosa des de Clínica Dental García & Domenech volem dir-te alguns dels casos més comuns, així com la millor manera de prevenir-los:

• Càries: tots coneixem les càries al ser un dels problemes de salut bucal més habituals, i en la majoria de casos es produeix per una higiene bucodental errònia o incompleta. Per prevenir la càries cal raspallar-se les dents al menys tres vegades al dia per estar segurs que eliminem tota la placa dental, i també reduir el consum de sucre ostensiblement.
• Halitosi: per si no ho sabies, aquesta és la forma amb la qual denomina el mal alè. Si no vols tindre aquest incòmode contratemps cal que evites certs hàbits com fumar, i que adoptes uns altres mès saludables com mantenir una bona higiene bucal que inclogui l’ús de fil dental.
• Maloclusió: este problema és també molt comú, i és quan les dents creixen en una posició que no és la que els correspon, ja sigui per mals hàbits o per altres problemes com una deglució mal feta. Per aixó hi ha que evitar els mals hàbits en mastegar i, en xiquets, evitar l’ús del xumet passat els tres anys. Una de les millors maneres de evitar aquest problema es visitar el dentista amb regularetat.
• Gingivitis: un problema molt comú que comporta una inflamació de les genives generalment ocasionada per l’acumulació de placa dental, i que origina sagnat i dolors. Cal tenir-ho en compte perque si es tracta malament pot derivar en malalties periodontals més severes com la periodontitis. Com en la majoria de casos, tenim que assegurar una bona higiene dental, i es molt recomanable realitzar una neteja a mínim un cop l’any.
• Bruxisme: amb aquest terme ens referim a l’hàbit d’estrènyer i fer xocar les dents que se sol donar durant les hores de son i que està molt relacionat amb l’estrès. Per prevenir-ho tenim que reduir el consum de cafeïna i minimitzar els costums que ens generin alts nivells d’estrès.
• Càncer bucal: el mès perillós dels problemes dels que hem parlat hui es aquest tipus de càncer que afecta els llavis, les amígdales o la gola. La millor forma de evitar-ho, com hauràs adivinat, és NO FUMAR. El tabac és la primera i més important causa d’aparició, no sols d’aquest problema, sino de moltísimes altres.

Si segueixes aquestes recomanacions t’asegurem que tindràs molts menys probablitats de patir aquests problemes, i mai oblidis que en la Clínica Dental García&Domenech estarem encantats de ajudarte a que tingues una boca saludable i perfecta.

Si desitges obtenir informació sobre tots els nostres tractaments, no dubtis a posar-te en contacte amb els experts professions de la nostra clínica a Llíria, la Clínica Dental García&Domenech.