T’has adonat de totes les funcions que compleix la nostra boca? És l’encarregada de manar-nos nutrients a tot el cos, podem respirar, parlar, cantar, besar i fins i tot plorar. Pel que no seria una bogeria si afirmàrem que la nostra salut depén de la nostra boca, i d’ací la importància de mantindre una bona salut bucodental i, per tant, de tindre una clínica dental de confiança.

 

Les connexions entre les diferents parts del cos

Per a poder parlar o menjar és necessari que la nostra boca, llengua i dents estiguen en bon estat. Gràcies a la funció que exerceixen podem degustar i triturar els aliments, fer sons i parlar o una cosa tan vital per a poder viure com és respirar.

Hem de donar-li a la nostra boca la importància que realment té perquè és l’orifici principal pel qual poden entrar més bacteris al nostre cos.

Així mateix, la boca està directament relacionada amb la salut de les dents, els quals s’encarreguen de mastegar el menjar correctament. Per tant, qualsevol problema que altere el seu estat pot repercutir en altres òrgans originant molèsties gastrointestinals o, fins i tot, maldecaps.

 

Com puc mantindre la meua boca saludable?

L’alimentació, un gran aliat

Els aliments molt ensucrats poden danyar les teues dents i desbaratar l’esmalt pel fet que contribueixen a la proliferació de bacteris. Per tant, una alimentació excessiva en sucres pot contribuir a l’aparició de càries.

Dins de la teua dieta, és fonamental que t’hidrates. L’aigua t’ajudarà a eliminar les restes de residus que es queden per la teua boca, i, a més, evita la possibilitat de sentir sequedat. Com a resultat, contribueix a generar més saliva i aquesta s’encarrega al seu torn de controlar el creixement de possibles bacteris.

 

Higiene

Una de les claus més importants per a poder conservar una boca saludable és tindre bons hàbits d’higiene.

Es recomana que, com a mínim, s’han de raspallar les dents dues vegades al dia. No obstant això, és molt més rellevant que quan et raspalles ho faces conscientment i li dediques almenys uns minuts a netejar bé totes les parts de la teua boca. A més, és recomanable que el moviment amb el teu raspall siga suau i en moviments curts per a intentar aconseguir totes les parts de la boca i que no s’acumule brutícia en alguna de les peces. I, per descomptat, no ens podem oblidar de passar el fil dental, t’ajudarà a netejar totes les zones que el raspall no puga arribar.

 

Deixar de fumar

El tabac, en general, repercuteix negativament en la nostra salut, inclosa la de la teua boca, així que deixar aquest mal hàbit té molts beneficis per a millorar el teu benestar.

D’una banda, pot afectar de manera estètica a la teua dentadura amb l’aparició de taques fosques o mal alé. D’altra banda, té altres conseqüències molt més perjudicials, com l’augment de carrall entre les dents, incrementar la possibilitat de tindre afeccions de les genives, la pèrdua de dents o, fins i tot, malalties molt més greus, com el càncer de boca.

Per tant, aquesta addicció perjudica molt l’estat de la teua boca, ja que incrementarà el risc de contraure infeccions, per la qual cosa si vols millorar la teua salut, és un bon moment per a intentar deixar de consumir aquesta substància.

 

Acudeix al teu dentista

Les revisions periòdiques en el teu odontòleg t’ajudaran a poder portar unes mesures preventives i s’encarregarà de comprovar que tant les teues dents com les teues genives no presenten cap mena de problema. D’aquesta manera, si existeix qualsevol tipus de malaltia, serà possible detectar-la quant abans i posar-li solució abans que empitjore.

Les visites al teu dentista són fonamentals per a la prevenció de malalties en un estat més avançat, que sempre portaran un cost més alt.

 

No tingues por d’anar al dentista. Confia en nosaltres

En García & Domenech ens preocupem per la salut bucodental dels nostres pacients. Per això, oferim tractaments d’excel·lència i sempre obtenint els millors resultats.

T’animem a realitzar la teua observació periòdica en la clínica. Volem que et sentes còmode i segur, garantint-te que estaràs en bones mans amb els millors professionals.

Per a qualsevol tipus de tractament de qualsevol disciplina apliquem noves tecnologies perquè els teus tractaments siguen més còmodes, eficaços i de major qualitat.

No tingues por d’anar al dentista, amb les nostres tecnologies més avançades no sentiràs cap tipus de dolor.

Pensem en tu. Volem que et sentes relaxat i com a casa.