Un dels problemes que tenen moltes persones, sobretot els xiquets, en les seues visites a l’odontòleg, és l’ansietat o ‘por al dentista’. A vegades pensem que els tractaments odontològics ens faran mal i això crea un estat d’ansietat. Els xiquets a més poden vindre condicionats per històries que han escoltat dels dentistes. Per això, una manera de garantir que els tractaments es fan amb summa cura i sense gens de dolor o molèstia per al pacient és amb l’ús d’òxid nitrós en odontologia, com fem en García & Domenech.

Però en què consistix la utilització òxid nitrós en odontologia? Dit així sembla fins a estrany l’ús d’un gas per a la sedació. Per això, en García & Domenech et donem tota la informació sobre l’ús de l’òxid nitrós perquè no tingues ansietat ni dolor i et quedes totalment tranquil amb la utilització d’aquest mètode de sedació.

Què és l’òxid nitrós

L’òxid nitrós és un gas, i es coneix comunament com a gas feliç o gas del riure. Administrar òxid nitrós és una manera d’ajudar a eliminar el dolor i l’ansietat d’un xiquet o d’una persona adulta durant el tractament dental. El gas s’administra a través d’un xicotet filtre i la persona està desperta durant tot el procediment. Generalment les persones es recuperen ràpidament dels efectes sedants del gas una vegada s’ha acabat la intervenció odontològica.

Com a pare o mare, has de donar el teu consentiment per a usar òxid nitrós en el tractament dental del teu fill. En alguns casos, els nivells d’oxigen de la persona poden disminuir, i llavors es proporciona oxigen a través d’una màscara. Revisem en tot moment la respiració del teu fill durant el tractament.

Com s’aplica òxid nitrós en odontologia

La sedació amb òxid nitrós s’administra en la butaca dental. La persona respira el gas a través d’un xicotet filtre que es posa en el seu nas. No es tapa la boca.

L’òxid nitrós fa que els xiquets o els adults se senten somnolents i relaxats. Els xiquets no s’adonaran del que succeeix al seu voltant, però se sentiran cansats, còmodes i pot ser que amb formigueig a les mans i els peus. En acabar el tractament pot ser que la persona no recorde clarament com ha sigut tot.

Mentre s’administra l’òxid nitrós, el personal de la clínica dental controla el nivell de sedació de la persona per a assegurar-se que puga cooperar durant la intervenció i seguir les instruccions verbals que se li dóna (com obrir la boca, mossegar, etc).

En cas de necessitar major anestèsia que la de l’òxid nitrós, en García & Domenech treballem amb sedació profunda endovenosa per a assegurar-te sempre un tractament sense dolor.

L’adult o xiquet es recuperarà dels efectes de l’òxid nitrós molt ràpidament una vegada que s’haja completat el seu tractament dental. Es nota de seguida després d’un breu període posterior a la fi de la intervenció.

Alguns xiquets poden sentir-se una mica marejats o amb nàusees. Si vomiten, no passa res, simplement que beguen aigua o líquids com a suc de fruites o gelats. En definitiva, que el xiquet es mantinga hidratat. Si al xiquet se li ha aplicat a més una sedació profunda, ha d’anar amb compte de no mossegar-se el llavi o la galta una vegada acabat el tractament.

Per cert, una pregunta que es fa molta gent és l’òxid nitrós em farà riure a mi o al meu fill? Algunes persones experimenten eufòria, excitació o felicitat intensa quan prenen òxid nitrós, per això se’l coneix com a gas del riure. No obstant això, en lloc d’entusiasmar-te a tu o al teu fill i fer que us *riais, l’òxid nitrós en odontologia només et calmarà i et farà sentir bastant somnolent.

En García & Domenech apliquem tractaments sense dolor gràcies a l’òxid nitrós

Com hem dit al principi, en García & Domenech apliquem tractaments sense dolor i evitem l’ansietat o por al dentista gràcies a l’ús d’òxid nitrós en odontologia. L’ús d’aquest gas sedant és sobretot molt efectiu en odontopediatria, perquè els xiquets se senten còmodes i assegurances en la seua visita a l’odontòleg. Per a qualsevol revisió bucodental o problema que tingues en les teues dents o boca, demana cita en García & Domenech. Estem en C/ Sant Vicent Ferrer, 20 a Llíria, València. Els nostres telèfons són 960098578 o 651662292.