Com a part important del creixement i desenvolupament dels xiquets durant la infància, la dentadura pateix diversos canvis significatius que han de ser supervisats per un especialista. Vigilar la correcta salut bucodental del teu fill farà que tinga unes dents sanes i perfectes quan siguen adults. La branca de l’odontologia que s’encarrega de les dents dels nostres fills xicotets es diu odontopediatría.

La salut dels nostres fills és molt important i un tema que pot tindre bastant incidències en la dentadura a causa dels successius canvis que es pateixen durant la infància. La Societat Espanyola de odontopediatría estableix la càries com una de les principals infeccions que es donen durant l’edat infantil. És en aquesta època on s’han d’implantar els hàbits d’higiene bucodental.

La odontopediatría s’especialitza a cobrir les diferents necessitats de la dentadura durant la infància. L’aparició de les dents de llet o dentadura primària és una de les fases claus del creixement del nostre bebé fins als tres anys aproximadament. A aqueixa edat ja se sol comptar amb una dentadura primària completa. Mentre van eixint poden produir-se genives irritades i dolor.

Des de l’aparició de la primera dent i sempre abans de l’any d’edat ja s’ha de realitzar la primera visita al dentista. S’iniciarà el procés de seguiment de creixement i formació correcta de la dentadura. El professional t’ensenyarà tècniques de odontepediatría per a mantindre nets les dents del teu bebé i a controlar hàbits que eviten la seua deformació com l’ús del xupló.

La odontopediatría cerca la salut dental dels teus fills

Quan el xiquet compte amb suficient habilitat se li ensenyarà a realitzar la neteja bucodental necessària per a la seua salut usant els raspalls dentals infantils. Aquesta practica haurà de ser supervisada sempre per l’adult perquè siga eficient. S’ha de prestar especial atenció a les càries que poden desenvolupar-se amb més facilitat en una dent de llet. En aquests casos s’haurà d’acudir al odontopediatra quant abans.

El següent pas en el desenvolupament de la dentadura dels nostres fills és la pèrdua de les dents de llet per a ser substituïda per la dentadura definitiva. Això es produeix entre els 6 i 12 anys. Des de l’aparició de la dentadura primària s’aconsella una visita anual a l’especialista de odontopediatría per a supervisar la salut bucodental dels nostres fills.

Caldrà prestar especial atenció si la pèrdua de la dent de llet es realitza de manera massa primerenca (abans dels 6 anys) ja que la dent definitiva pot no estar preparat per a eixir. En aquest cas la intervenció del professional de odontopedríatía és molt necessària per a evitar la descolocació de la resta de la dentadura mitjançant la col·locació de l’implant.

Evitar aquest tipus de problemes dentals en els nostres fills xicotets es poden evitar mitjançant la visita periòdica al odontopediatra. En altres casos també serà necessari l’extracció de la dent de llet per a permetre el creixement de la dent definitiva. En tot cas la vigilància del professional sempre és necessària.

Una vegada es tinga la dentadura definitiva ja es pot passar al dentista normal, que haurà de vigilar la salut de les nostres dentadures seguint els tractaments habituals. Fins a aqueix moment la odontopediatría s’haurà ocupat del naixement de les dents de llet i del seu canvi a la dentadura definitiva, solucionant les càries com un dels principals problemes que es donen en els més xicotets.

Les visites periòdiques al odontopediatra són necessàries durant la infància

Les visites periòdiques al dentista per a realitzar revisions i seguir tractaments són importants encara més la infància. Per això si tot va bé, s’ha de produir com a mínim una visita a l’any al dentista. La odontopediatría aconseguirà evitar problemes futurs com la falta d’encaix de mossegada que faria necessària l’aplicació d’una endodòncia.

És important perdre la por al dentista des de xicotet. Això s’aconsegueix acostumant als nostres fills a les visites periòdiques al odontopediatra. Els professionals d’aquesta branca de l’odontologia estan acostumats a tractar amb xiquets i els seus problemes dentals i aconseguiran que el seu fill tinga una dentadura i genives sanes i fortes.

Un altre dels problemes que solen tractar els especialistes en odontopediatría són els traumatismes dentals. El trencament o pèrdua de dents se sol donar sovint entre els més xicotets a causa de la seua frenètica activitat. Per això durant la infància es fa imprescindible comptar amb un professional de confiança.

En García & Domenech comptem amb una unitat dental infantil on els nostres professionals compten amb una gran experiència tractant els problemes bucodentals dels més xicotets de la nostra família. Apliquem els tractaments fent que els xiquets visquen la visita al dentista com una experiència agradable. Veuen i coneix-nos. Estarem encantats d’atendre’t i oferir-te la millor opció que s’adapte a tu.