En García & Domenech som conscients de l’ansietat i la por que patixen els pacients davant d’un tractament dental. Normalment quan el pacient ens coneix i demostrem que treballant amb delicadesa i atenció es minimitzen les molèsties durant el tractament, eixa ansietat disminuïx a causa de la confiança que s’establix. No obstant això, hi ha casos d’ansietat extrema que requerixen d’un suport extra. També és útil en el cas de xiquets que no responen a una conducta normal o en tractaments excessivament llargs.

Estem especialitzats en tècniques de sedació, molt comuns en altres disciplines, però que no són tan utilitzades en l’odontologia.

Ens referim a la sedació conscient. Aquest procés engloba diverses tècniques: la sedació conscient inhalatoria amb òxid nitrós (gas) i la sedació conscient endovenosa.

En cap moment es perd el coneixement ni s’altera la percepció sensorial d’una manera comparable al d’una anestèsia general, però sí que aconseguix en el pacient una relaxació màxima, i per tant una cooperació. A més ocorre una amnèsia anterógrada, és a dir, el pacient no recorda res, com si despertara d’un son.

SEDACIÓ CONSCIENT INHALATORIA AMB ÒXID NITRÓS

Tot el nostre personal està capacitat per l’utilització d’aquesta tècnica. S’utilitza la combinació de l’òxid nitrós amb oxigen que per mitjà d’una màscara nasal el pacient aspira. Per mitjà del cabalímetre de la màquina l’odontòleg controla la concentració per a aconseguir una sedació òptima. L’efecte és molt ràpid tant en la inducció com en la recuperació. En pocs segons el pacient entra en un estat de relaxació i benestar.

SEDACIÓ ENDOVENOSA

El nostre equip d’anestesistes es desplaça fins a la clínica per a efectuar la sedació endovenosa. S’utilitzen fàrmacs sedants assimilats ràpidament per l’organisme i administrats per via intravenosa. A més l’anestesista controla durant tot el procés les constants vitals del pacient (saturació d’oxigen en sang i funció cardíaca) , així com l’estat de consciència. Recomanem esta tècnica sobretot en tractaments llargs i complexos (cirurgies) i per a pacients amb determinades malalties sistèmiques, ja que al controlar les constants en tot moment s’aporta més seguretat durant el tractament.

FILOFILOSOFIA GARCIA & DOMENECH