El mal de cap és un dels dolors més comuns, ja sigui pel cansament, l’estrès, canvis de temperatura i diferents variables que en moltes ocasions no se’ls dóna importància. Però la realitat és que sí té importància, i molts dolors musculars, la cefalea o dolor de coll o esquena estan íntimament relacionats amb problemes bucals. Per això, des de la Clínica Dental García&Domenech pensem que l’odontologia i la fisioteràpia han de treballar en equip per la bona salut de cadascun dels nostres pacients.

Fa uns mesos, us compartim un blog que argumentava aquesta afirmació i per primera vegada us introduïm en el ATM, l’Articulació Temporomandibular, que us recordem que es troba just davant de les oïdes i ens permet menjar o parlar. I el seu tractament que ajuda a calmar els efectes del bruxismo o alguna altra fallada en el seu funcionament pot provocar aquest tipus de dolències. I que es poden solucionar introduint la fisioteràpia en els tractaments odontológicos.

I avui, volem parlar-vos dels beneficis per a la vostra salut bucodental, d’aquest tipus de tècniques que introdueixen la fisioteràpia en l’odontologia per al tractament de la ATM:

  • Millora de l’oclusió. En alguns casos l’ortodòncia sempre serà necessària però amb l’ajuda de la fisioteràpia podem reduir els temps i fer un treball odontológico molt més efectiu.
  • Evitar problemes amb peces dentals. Si relaxem els músculs de les nostres mandíbules amb la fisioteràpia, evitarem trencaments dentals o danys en algunes de les peces.
  • Disminuir el dolor orofacial. Sol produir-se com a conseqüència d’un dany o trastorn en el sistema nerviós. Per això, és necessari calmar l’estrès i introduir els massatges necessaris en el tractament.
  • Disminuir el dolor crani-cervico-mandibular. Hem comprovat, que en general, la majoria d’aquestes dolències estan relacionades i que el treball en equip de la fisioteràpia i l’odontologia redueix aquest tipus de dolències.
  • Readaptar la tensió de la musculatura masticadora. Això millora el bruxismo i un altre tipus de dolències bucodentales.

Per tots aquests motius afirmem que el treball en conjunt d’ambdues disciplines i el tractament de la ATM és imprescindible per millorar la nostra salut bucodental i la nostra salut en general. Si desitges obtenir més informació sobre tots els nostres tractaments, no dubtis a posar-te en contacte amb els experts professions de la nostra clínica a Llíria, la Clínica Dental García&Domenech.