Quan el pacient veu en la salut un poc més allà de l’absència de malaltia i busca no sols trobar-se bé a nivell físic sinó també tindre un bon estat anímic, naix l’odontologia emocional.

Siguem sincers: anar al dentista mai ha sigut el pla ideal de ningú. Sempre ens ha ocasionat un cert respecte -e inclús ens atreviríem a cridar-lo por-, amb la qual cosa nostres cites solen ser escassament i estrictament necessàries. Però què passa quan veiem uns d’eixos somriures perfectament alineades, blanques i radiants, que almenys en aparença pareixen tan feliços? Doncs en volem una igual. I punt. En eixe cas, si ens prometeren que les nostres carcallades tindran eixe mateix aspecto… tal vegada firmaríem sense pensar-ho, sense atendre a la nostra fòbia a anar al dentista.”

T’imagines poder veure una simulació del resultat final d’un tractament abans de començar-ho? Gràcies a les últimes tècniques digitals i de realitat virtual ja és possible. ¿Cómo? Molt fàcil: Tot es realitza per mitjà d’una fèrula-màscara a través de la qual el pacient podrà visualitzar el “futur” de la seua dentadura, comentar i opinar sobre això, així com (per què no?) emocionar-se veient això que tant desitja, eixe somriure de pel•lícula tan anhelada. Podríem resumir-ho en quelcom com: Mens sana in dentadura bonica. D’altra banda, i al fil d’este nou enfocament emocional de l’odontologia, ens agradaria incloure també el paper fonamental que en això exercix una nova postura molt més pròxima i empàtica de la figura del dentista. Cada vegada s’emfatitza més en un diàleg molt més humà amb el pacient a l’hora de realitzar el diagnòstic i establir el tractament que millor s’ajuste: si este sent que hi ha un interés real cap al seu cas, la seua salut es veurà gratament millorada.

Disseny digital del somriure

El concepte de disseny digital del somriure (DSD) es basa a analitzar les proporcions facials i dentals dels pacients realitzant una sèrie de fotografies digitals d’alta qualitat que permeten veure la relació entre dents, llavis, genives i somriure amb els trets en moviment, tenint en compte tots els gestos del pacient.

Suposa una nova metodologia eficaç i precisa a través de la tecnologia, avalada internacionalment per odontòlegs de tot el món que busca millorar la satisfacció. Cada disseny està fet segons les necessitats i desitjos de cada persona, enfocat principalment a millorar la seua autoestima, emoció i estètica, d’acord amb els seus trets creant harmonia amb el seu rostre.

I tu, t’animes a veure’t millor i ser més feliç?