Com més majors ens fem, més important és tindre un bon control de la nostra salut dental, i una de les principals necessitats a mesura que avancem d’edat és mantindre les nostres dents en condicions òptimes per a enfrontar-nos al dia a dia. En García Domenech estem veient una tendència cada vegada més alcista en relació amb els tractaments d’implantologia.

Això està portant a un increment de preguntes, dubtes i pors en referència a la implantologia. La gran majoria d’aquests s’ajunten al voltant del mateix tipus de tractament ossi dental, els implants dentals. En aquests casos, on es treballa tocant l’os, els pacients solen ser més cautelosos i tracten de conéixer els detalls de la intervenció.

 

Què és un implant dental? I Com es fa?

Abans de res, el primer és conéixer què és un implant dental? Aquest tractament d’implantologia es realitza en els casos on la dent original queda molt colpejat, és a dir, en el moment en el qual la dent en qüestió deixa de poder fer el seu treball. En aquests casos, la dent se substitueix per un artificial, però molt potent, amb la finalitat de mantindre la capacitat de mossegada i també l’aspecte visual intacte.

El procés de col·locació tampoc té misteri. En si, es realitza en 4 fases. Primer s’estudia el cas i es tracta de crear l’implant el més exacte possible perquè es veja el més semblant a l’anterior. Posteriorment, es passa a la fase quirúrgica, on s’extrau la dent en qüestió i es col·locarà la base on anirà l’implant dins de l’os.

En tercer lloc, i després de dues setmanes, s’analitzarà l’estat de l’os i si és favorable es procedirà a acabar de posar l’implant. I, finalment, es realitzaran diverses visites per a comprovar que tot estiga anant de la manera correcta i se li donaran alguns consells i guies al pacient perquè puga acostumar-se correctament al seu tractament d’implantologia.

 

Tipus d’implants

Una vegada vist el procés de col·locació d’un implant i revisat què és exactament aquest tractament d’implantologia, hem de tindre en compte que no existeix un únic tipus, sinó que existeixen lleugeres variacions en funció de les condicions de cada pacient. Alguns dels més usats són:

  • De càrrega immediata: Aquests es basen en la nul·la necessitat d’obrir la geniva per a ser col·locats. No obstant això, només es poden posar si no existeix una infecció.
  • Amovibles: Aquest tipus, com el seu nom indica, destaca per la seua capacitat per a ser extreta en qualsevol moment.
  • Zigomàtics: Quan es realitza un tractament d’aquest tipus amb poc os, es recorre a aquests, ja que altres implants necessiten una bona superfície, mentre que aquests són especials i adaptats al cas excepcional del pacient.

 

És necessari un empelt ossi?

Com es pot comprovar, la diferència entre cadascun d’ells no és en la pròpia dent, sinó en la base que es col·locarà dins de l’os. Cal destacar, que, com podem veure, no és estrictament necessari realitzar un empelt ossi. De fet, en la majoria de casos no és un tractament que es plantege, pel fet que molts pacients solen espantar-se quan es parla de tocar l’os.

No obstant això, hi ha alguns casos on és obligatori. Com ja s’avançava, la implantologia, i més en concret aquest tipus, requereix una base d’os mínima per a posicionar la base de l’implant. En concret, aquesta sol ser de 10 mm com a poc. I encara que ja hem vist com hi ha uns certs tractaments especials que es poden fer amb una mica menys d’os, això és molt rar i solo usat en casos excepcionals.

Finalment, és cert que, suposadament, s’aplica l’empelt ossi en casos on no existeix un base consistent, però uns certs experts afirmen que el procés d’implantologia en qüestió serà menys traumàtic per al pacient si s’utilitza aquest empelt. Encara que és cert que no és obligatori, usar-ho ajuda a simplificar el propi tractament, tant per al pacient que està sent tractat com per a l’especialista.

És per tot això que a Garcia Domenech ens assegurem de portar el tractament per la via més còmoda per al pacient. En primer lloc, valorem el cas per a portar un estudi exhaustiu, amb la finalitat de proporcionar el procés més adaptat. A més, parlem activament amb el pacient perquè entenga les diferents alternatives que pot tindre en aquesta mena d’intervencions.

De manera que ja ho saps. Telefona’ns a la nostra clínica dental a Llíria i comença el teu procés de millora dental gràcies als nostres diferents tractaments d’implantologia dental disponibles. Comptem amb un gran equip d’experts preparats que et portaran durant tot el trajecte, des dels dies abans fins a les setmanes següents a la intervenció.