Són molts els mites dentals i remeis casolans que arriben a les nostres oïdes per boca d’amics i coneguts o que llegim en pàgines d’Internet. No obstant això molts d’ells no són certes i poden causar problemes a la nostra salut bucodental. Per tot això, des de la Clínica Dental García Domenech analitzem els més habituals, vam explicar per què no hem de creure’ls i us aclarim la realitat referent a això.
El sucre és el principal enemic de les nostres dents.

De fet, hauríem de culpar les “bacteris dolentes”, que produeixen àcid, de les nostres càries. Les restes de carbohidrats en els nostres dents són aliment per aquests bacteris. Per descomptat, el sucre també és un carbohidrat, però molts altres productes, fins i tot les fruites o cereals “saludables”, entren en aquesta categoria.

Les futures mares no poden visitar el dentista.

Al contrari, si hi ha una inflamació en la cavitat bucal d’una dona embarassada, ha d’eliminar-se ràpidament. El principal temor de les futures mares està relacionat amb el fet que els analgèsics poden afectar el fetus. No obstant això, no ha de suportar el dolor a la butaca del dentista: les investigacions modernes indiquen la seguretat dels anestèsics locals.
No obstant això, sempre ha d’advertir al dentista que està embarassada.

Les càries de les dents de llet no afecten els definitius.

Falsa creença que ha estat responsable de greus problemes en la dentició definitiva. La càries de la dent de llet necessita ser tractada el més aviat possible.

Les càries sempre fan mal.

Fals. Una càries pot estar present en una dent, principalment en l’esmalt, sense que el pacient senti dolor. Així mateix, si la càries arriba a la zona de dentina i la dent perd la vitalitat de la seva nervi, pot no notar cap tipus de dolor. El dolor s’inicia quan la infecció s’estén a la dentina en contacte amb begudes fredes o calentes o sucres. Si la infecció arriba el nervi, pot infectar-se i el dolor augmenta. Les revisions periòdiques són la millor eina per detectar a temps una càries.

Per netejar bé les dents, necessites utilitzar un raspall dur.

De fet, pots fer servir un raspall suau. Alguns dentistes fins i tot recomanen fer-ho per no danyar les genives i l’esmalt. El més important és seguir regles simples: raspallar-se les dents dues vegades al dia i canviar el seu raspall cada 3-4 mesos.

Els colutoris no taquen les dents.

En principi les esbandides bucals no haurien tacar les dents ara bé, aquells que contenen clorexidina si taquen les peces dentals si usen de forma contínua. El seu temps d’ús ha de ser marcat per l’odontòleg.

Necessites fer servir un escuradents després de dinar.

Utilitza fil dental després de dinar perquè pot danyar les seves genives amb un escuradents de dents. A més, si voleu netejar-se les dents amb un escuradents de dents després de cada menjar, és una campana d’alarma: és hora de visitar al seu dentista.

Com més sovint es raspalli les dents, més sans estaran.

Raspallar-se les dents amb massa freqüència pot provocar malalties de l’esmalt i de les dents a causa de les propietats abrasives de la pasta de dents. És millor esbandir la cavitat bucal amb una esbandida bucal especial entre els raspallats al matí ia la nit.

Un mal de queixal significa una cavitat.

Hi pot haver diverses raons per al dolor de dents a part d’una cavitat: sensibilitat dental, inflamació de la polpa o la geniva dental, etc. El problema no sempre està en la cavitat oral. Per exemple, pot ser sinusitis.
Només un dentista pot establir la raó.

Si va caure un farciment, no cal que li perforin les dents, es suficient emplenar-los.

Els farcits estan fets d’un material fiable i no cauen sense cap raó. La majoria de les vegades el problema està en el desenvolupament d’una cavitat sota el farcit i la destrucció dels teixits dentals.

Has treure’t els queixals del seny.

Si els queixals del seny estan completament hagin sortit i sanes, no hi ha necessitat de extreure-les.

Les dents han de ser raspallats després de l’esmorzar.

Aquesta opinió ha fins i tot entre els dentistes. No obstant això, avui dia la majoria d’ells tendeix al fet que és desitjable rentar-se les dents abans de menjar.
Durant el son, l’afluència de saliva s’alenteix, i aquesta és la raó per la qual els bacteris i la placa s’acumulen a la boca durant la nit. Si no et raspalles les dents abans de l’esmorzar, tot això anirà directament al teu estómac.

 

Si tens qualsevol dubte sobre el cuidat de la teua boca, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i estarem encantats en poder atendre’t.