La micro odontologia es pot definir com la pràctica de l’odontologia mínimament invasiva amb l’ajuda de qualsevol dispositiu òptic que amplifique el camp operatori. Com a conseqüència directa de la millor visualització obtinguda, el tractament pot ser més precís i menys invasiu, preservant així els teixits orals i les estructures dentals de pèrdues innecessàries durant procediments com el diagnòstic, l’extirpació de càries i la preparació de la cavitat.

Aquest concepte pot i deu aplicar-se a l’odontologia en el seu conjunt, no sols a aquelles especialitats en les quals es ‘necessite veure més’. Aquesta visió errònia és un dels factors que impedeixen a molts professionals de l’odontologia beneficiar-se del microscopi dental. En García & Domenech no cometem aqueix error i per això disposem d’odontòlegs especialitzats en micro odontologia i microscopi dental per a fer intervencions menys invasives com l’endodòncia microscòpica.

La micro odontologia té moltes aplicacions en cirurgia, ajudant el dentista a realitzar fins i tot procediments complexos amb un alt grau de precisió. A més, es pot utilitzar durant les restauracions, inclosos els tractaments de la càries, per a garantir que només s’extraga la part *cariada de la dent, deixant una major part de l’estructura dental sana per a preservar la força i la integritat de la dent i evitar la seua pèrdua.

Avantatges de la micro odontologia

Els avantatges de la micro odontologia per a l’equip odontològic són nombroses: menors nivells d’estrés, control efectiu del camp operatori, menor fatiga, ergonomia millorada i més eficiència, ens unes altres. El resultat és satisfacció i orgull per a l’equip dental i un nivell sense precedents d’excel·lència clínica en el tractament. Entre els beneficis de la micro odontologia podem citar:

Millor visió: és l’avantatge més evident. La micro odontologia permet un augment des de 3X fins a 30X amb l’habilitat de canviar la visió. Els microscopis dentals proporcionen una profunditat i una visió de camp més àmplia que un equip dental clàssic.

En poques paraules, l’avantatge principal de la micro odontologia és que permeten veure als odontòlegs aspectes que a simple vista no podrien veure o distingir. Per tant, com més detalle tinguem del que volem veure, podrem realitzar un diagnòstic i tractament més precís.

Major precisió: això va lligat a l’anterior, l’ampliació augmentada de la micro odontologia permet als odontòlegs tindre accés a l’obertura dels xicotets i estrets canals sense llevar l’estructura de la dent. Així mateix, les restes que es trauen de l’arrel del conducte radicular abans d’omplir-lo es poden identificar de manera més fàcil.

Millor il·luminació: els microscopis dentals estan equipats amb llums LED avançades que projecten llum sense ombres a més de tindre una temperatura menys elevada, per la qual cosa hi ha una millor il·luminació de la zona a tractar.

Afavoreix l’ergonomia: l’ús de microscopis *permitre una posició més còmoda a l’odontòleg. Amb la micro odontologia ja no va ser necessari doblegar tota l’esquena per a obtindre una bona visió de la zona a tractar.

Com beneficia la micro odontologia en tractaments

– Amb l’ajuda del microscopi, el endodoncista extraurà menys de la dent sana mentre crea un punt d’accés (l’obertura a les arrels de la dent), la qual cosa resulta en una menor pèrdua de la dent.

– Amb la micro odontologia un endodoncista pot trobar fins i tot els canals més xicotets que no es trobarien d’una altra manera. Sovint, els pacients acudeixen a a el dentista amb dolor en una dent tractada amb endodòncia (fet en un altre lloc). La raó del dolor sovint és que un dels conductes es va passar per alt durant el tractament inicial del conducte radicular.

– És més fàcil accedir als canals calcificats. Amb el microscopi a la nostra disposició, això es converteix en una tasca molt manejable.

Micro odontologia a València en García & Domenech

En la clínica dental de García & Domenech apliquem els millors tractaments dentals fent ús del microscopi dental i de la micro odontologia. Els nostres doctors tenen formació específica en aquest camp, alguna cosa que no t’ofereixen altres clíniques dentals i per exemple utilitzem el microscopi dental en endodòncies, així eliminem el dolor de queixal en una sola sessió sense necessitat d’acudir diverses vegades a l’odontòleg. Demana cita en García & Domenech i descobreix els tractaments més avançats, des d’implants dentals, ortodòncia invisible Invisalign, tractaments de periodoncia o odontopediatría. La teua millor clínica dental a Llíria. Telefona’ns al 960098578 o 651662292, o envia un correu electrònic a info@garciadomenechdental.com