Els implants dentals són la millor solució per a reemplaçar les peces dentals perdudes. Tenen una llarga duració i creen menys molèsties que una pròtesi amovible. A més són més estables i no es desplacen quan són utilitzats. És una bona opció per a tindre una dentadura sana i a més ajuda a la part estètica dels nostres somriures.
El problema de les pròtesis dentals no fixes és la seua mobilitat. Requereix certa adaptació de l’usuari a l’hora de parlar i mastegar perquè la pròtesi quede fixa. A més pot ser necessari usar fixadors, i en alguns casos les pròtesis poden provocar irritacions i nàusees. Amb els ponts dentals la pròtesi es recolza sobre les dents adjacents, podent provocar el desgast de la seua salut dental.

Per això una bona opció és l’implant dental. El procediment consisteix en la col·locació de peces metàl·liques en els ossos maxil·lars. És el que es coneix com a cos de l’implant i la seua aparença és la d’un caragol. Aquest element realitza les funcions de l’arrel que falta i està elaborat amb materials biocompatibles. La idea és que es produïsca una osteointegració, és a dir la fusió de l’os mandibular amb la peça.

Gràcies a aquest procés l’implant quedarà amb una fixació robusta que li donarà una major estabilitat. El material que se sol usar és el titani per la seua alta biocompatibilitat. També s’estan usant en l’actualitat materials ceràmics com el circoni.

La intervenció per a col·locar el cos de l’implant és senzilla, amb anestèsia local i totalment indolora. Una vegada col·locat l’implant es procedirà a la col·locació de la corona o peça visible que simula la dent perduda. La corona s’uneix amb el cos de l’implant a través d’un element anomenat pilar. El moment de la col·locació de la corona dependrà de la mena de tractament que s’haja seguit.

Els implants dentals proporcionen estabilitat a la dentadura

En alguns tractaments la corona s’acobla tot seguit de la col·locació del cos de l’implant. És el que es diuen intervencions de càrrega immediata. En els tractaments tradicionals serà necessari la total realització de la osteintegració i de la cicatrització per a col·locar la peça dental. En aquest cas el termini pot ser de 6 a 8 setmanes. Dependrà de les circumstàncies del pacient l’ús d’un tractament o un altre.

Per a l’elaboració de les corones dentals es poden usar les modernes tecnologies usades en la prostodoncia. És l’especialitat dins de l’odontologia que s’ocupa de fabricar pròtesis dentals i les corones dels implants dentals. És una disciplina tècnica que realitzen els protètics dentals.

Per al disseny dels implants dentals es poden usar moderns sistemes digitals que ajudaran a prendre les millors decisions. Es podrà comprovar quin serà el resultat ajudant-se amb la presa del registre de la mossegada. En l’actualitat es té molt en compte l’estètica en els tractaments dentals sense oblidar, és clar, la part funcional.
El material de la corona dental pot ser ceràmic o metàl·lic. La porcellana i el circoni donen resultats similars en aspecte a una dent natural. A més són materials resistents i duradors. Les corones de metall són molt resistents, però el seu aspecte resulta molt poc estètic ja que s’usa l’or, el níquel i el platí. Resulten uns implants molt cridaners.

Les corones es poden usar per a substituir una peça o un grup d’elles, apareixent de manera unida i recolzades sobre diversos implants. És a dir es poden realitzar ponts dentals però fixats sobre implants i no sobre dents adjacents. També es poden usar implants per a restaurar el total de la dentadura.
Els implants són la millor solució per a la substitució de peces dentals

Per a la realització de l’implant és necessari comptar amb una mandíbula i unes genives sanes. Les malalties periodontals han de ser tractades amb anterioritat i rebre un seguiment després de la instal·lació de l’implant. En cas que existisquen problemes ossis de mandíbules es poden plantejar l’opció d’empelt ossi en l’os maxil·lar.
Abans d’iniciar tot el procés d’instal·lació d’una pròtesi dental, el dentista haurà de realitzar un estudi sobre la salut bucodental del pacient, així com analitzar el seu historial clínic. S’hauran de realitzar les proves necessàries per a garantir el millor dels resultats.

Després de la col·locació de l’implant s’hauran de seguir processos de neteja i higiene meticulosos i rigorosos. S’haurà de continuar tenint els correctes hàbits de neteja de la nostra boca, posant especial atenció en els espais interdentals. Les visites periòdiques a la nostra dentista seran necessàries perquè les revisions comproven que tot va bé.

Recorda que sempre podràs comptar amb nosaltres per a resoldre qualsevol dels teus dubtes. En la Clínica Dental García & Domenech estarem encantats d’atendre’t i rebre’t com et mereixes.