Sovint llegim consells sobre com millorar la nostra salut bucodental. Muntons d’articles, en alguns casos mal documentats, ens porten a error en moltes de les nostres creences (a més de costums adquirides amb els anys preses com bones per tradició més que per coneixement).. Per això, creiem convenient compartir amb vosaltres alguns d’eixos principals “falsos mites” compartits pel Col•legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs d’Alacant en este article:

1- Les càries sempre dolen. No és cert, ja que poden formar part de l’esmalt simplement i no causar dolor.
2- És normal que sagnen les genives. Ni de bon tros és normal: qualsevol sagnat mereix la nostra atenció.
3- El mal alé es deu a problemes digestius. Sí y… no. Solem pensar-ho però la veritat és que en quasi un 90% dels casos, prové de la boca.
4- Les càries no són nocives en dents de llet. Fals. El que provoquen pot afectar la dentadura definitiva.
5- Posar una aspirina damunt del queixal elimina el dolor. No és cert i a més, este costum pot derivar en problemes en les genives.
6- Fumar ens protegix de la malaltia periodontal. Error. Justament és al contrari: augmenta el risc.
7- Neta molt millor el raspall dur. No. Tots complixen la seua funció igual de bé, i si ens encabotem a usar durs sense cuidado… podem provocar inclús ferides en les genives.
8- Al dentista cal anar quan dol. No és cert, cal realitzar-se revisions cada sis mesos o cada any de forma obligatòria.
9- Un implante dura per sempre. No es pot assegurar que un tractament dure per a tota la vida.
10- Mastegar xiclet substituïx al raspallat. Si bé és cert que pot afavorir l’autoneteja, no substituïx en cap cas el raspallat.

I vosaltres, alguna vegada heu escoltat estos falsos mites?