L’extracció dels queixals del judici és un procediment quirúrgic per a traure les quatre dents permanents situats en les comissures posteriors de la boca en la part superior i inferior.

Si un queixal del judici no té espai per a créixer (queixal del judici impactada), la qual cosa provoca dolor, infecció o altres problemes dentals, és probable que necessite ser extreta. L’extracció dels queixals del judici han de realitzar-la especialistes odontòlegs com els de la clínica García & Domenech, experts en cirurgia dental.

Per a previndre possibles problemes futurs, els nostres odontòlegs poden recomanar l’extracció dels queixals del judici fins i tot quan el queixal no estiga causant problemes actualment. Dolor o molèsties. No obstant això, en créixer pot produir-los o pot provocar un desplaçament de la teua dentadura i problemes d’ortodòncia si no tens suficient espai en la boca.

Quan necessite una extracció dels queixals del judici?

No sempre és necessari realitzar l’extracció dels queixals del judici quan et comencen a eixir, però és un procediment bastant habitual. Per a moltes persones, sorgeixen amb normalitat i no causen cap problema. No obstant això, com els queixals del judici són les últimes a eixir, sovint no hi ha suficient espai en la boca perquè cresquen adequadament. Els queixals del judici poden embossar-se parcialment en les genives o créixer en angle. Això es diu queixal del judici retinguda.

A vegades, la forma en la qual es col·loca un queixal del judici impactada pot provocar que els aliments i els bacteris queden atrapades al voltant de la geniva. Això pot generar inflamació i dolor en les genives, càries i infeccions. Si tens problemes com aquests, els nostres odontòlegs et recomanaran l’extracció dels queixals del judici.

L’extracció dels queixals del judici és un dels procediments més comuns que es realitzen en la boca. En general, es fa al final de l’adolescència o en els vint, quan precisament aquestes dents.

Queixals del judici impactades:

Moltes persones desenvolupen queixals del judici impactades, és a dir, queixals que no tenen suficient espai per a erupcionar en la boca o desenvolupar-se normalment. Els queixals del judici impactades poden erupcionar només parcialment o mai.

Un queixal del judici impactada pot:

 • Créixer en angle cap a la següent dent (segon molar)
 • Créixer en un angle cap a la part posterior de la boca.
 • Créixer en angle recte amb les altres dents, com si el queixal del judici estiguera “ficada al llit” dins de la mandíbula.
 • Créixer cap amunt o cap avall com altres dents, però romandre atrapades dins de la mandíbula.

Problemes amb els queixals del judici impactades

És probable que necessites que t’extraguen els queixals del judici impactades si això dona com a resultat problemes com:

 • Dolor
 • Atrapa restes de menjar i bacteris darrere del queixal del judici
 • Infecció o malaltia de les genives (malaltia periodontal)
 • Càries en un queixal del judici parcialment erupcionada
 • Mal a una dent pròxima o os circumdant
 • Desenvolupament d’un sac ple de líquid (quist) al voltant del queixal del judici.
 • Complicacions amb els tractaments d’ortodòncia per a redreçar altres dents

Procediment d’extracció dels queixals del judici

El primer pas és realitzar una radiografia abans que t’extraguem un queixal del judici, perquè puguem veure la posició exacta de la dent en la geniva. Això ens permetrà trobar la millor manera d’extraure la dent. Sovint, l’extracció dels queixals del judici és un procediment senzill en l’únicament farà falta l’anestèsia local i que es pot fer sense cirurgia.

Si els teus queixals són més difícils d’extraure, caldrà realitzar un procediment de cirurgia de cordales que pot requerir anestèsia general. Els nostres odontòlegs especialistes en cirurgia oral t’informaran de tot el que et succeirà abans del procediment. Estar completament informat t’ajudarà a sentir-te més a gust.

Durant la intervenció en els queixals

El procediment per a extraure els queixals del judici variarà, depenent de la dificultat per a traure els queixals. Els queixals del judici superiors solen ser més fàcils d’extraure que les inferiors.

Per a l’extracció dels queixals del judici s’utilitza l’anestèsia local o general si el procés de cirurgia és més complex L’anestèsic bloquejarà per complet el dolor de les genives. Una vegada que l’anestèsia haja fet efecte, els nostres odontòlegs utilitzaran eines especials per a extraure gradualment la dent, tallant la geniva si és necessari. En el cas que siga necessari curta la geniva és posaran punts per a tancar la ferida.

Després de l’extracció dels queixals del judici

Després de l’extracció dels queixals del judici, poden passar diverses hores abans que la sensació torne al teu rostre i mandíbula a causa de l’anestèsia. Has de tindre especial cura de no colpejar l’àrea. No menges ni begues res durant les primeres sis hores després del procediment. És possible que sentes algunes molèsties a mesura que desapareix l’efecte de l’anestèsia. Per a això, pots prendre analgèsics i col·lutori per a mantindre la zona neta i que no hi haja cap infecció. El teu odontòleg et recomanarà que esbandida o cures realitzar.

Extracció dels queixals del judici en García & Domenech

En la clínica d’odontologia avançada García & Domenech t’oferim el servei d’extracció de queixals del judici perquè no es convertisquen en cap problema bucodental. Els nostres odontòlegs examinaran si t’estan creixent o no els queixals i si ho estan fent correctament, i et recomanaran si cal llevar-les o no. En cas de ser necessari, en García & *Domenech realitzem cirurgia de cordales per a extraure els teus queixals del judici amb les mínimes molèsties per a tu.

A més de l’extracció de queixals del judici, comptem amb les últimes tecnologies aplicades a la salut bucal per a obtindre el millor diagnòstic previ al tractament, com el microscopi dental, el TAC dental, el DSD i com no sedació sense dolor. Revisa els teus queixals del judici en García & Domenech i demana cita en el 960098578 o 651662292. Ens trobem a Llíria, València.