Raspallar-se les dents adequadament és el teu millor defensa contra la càries dental i malalties en les genives. A mesura que la vida s’omple d’obligacions, és fàcil retallar temps aquí i allà per estalviar uns minuts, però quan es tracta del teu somriure, estalviar temps en un bon manteniment bucal pot causar grans problemes. Estàs cometent algun d’aquests errors comuns en raspallar-te les dents?

Mala tècnica de raspallat de dents

Aprendre a rentar-se bé les dents és un dels aspectes més importants d’una bona higiene bucal. Quan et raspalles les dents, elimines els bacteris i les plaques que ataquen l’esmalt dental. El simple fet de fregar un pinzell sobre els blancs nacrats no tindrà l’efecte desitjat.

Assegura’t que estàs raspallant totes les superfícies. Cobreix l’interior, l’exterior i totes les superfícies de masticació de les dents.
Sé minuciós, però no freguis massa fort.
No oblidis raspallar la llengua per eliminar qualsevol bacteri perjudicial i ajudar a combatre el mal alè.

Mal moment per raspallar-se les dents

Saber quan raspallar-se les dents és igual d’important. Hauries de raspallar, almenys, dues vegades al dia. Incorpora la raspallada en la teva rutina nocturna (just abans d’anar-se’n al llit) i almenys una vegada per dia. Aquí hi ha alguns consells per seleccionar un bon moment per al raspallat de les dents.

A algunes persones els agrada començar el dia raspallant-se les dents. És una bona oportunitat per a realitzar algun tipus de cura personal i revisar la llista de tasques del dia.
Si menges o beus una mica àcid, raspalla’t abans en lloc de després. Els menjars i begudes àcides poden debilitar l’esmalt de les dents, de manera que si es renta massa aviat després d’ingerir-, pot retirar una mica de l’esmalt.

No raspallar les dents prou

Parlant de temps, saps quant de temps necessites per rentar-te les dents? Quan tens pressa, pot ser temptador fer un ràpid raspallat de trenta segons, però això no serà efectiu. Has raspallar-te les dents durant uns dos minuts perquè tingui algun efecte. Si té dificultats per mesurar la marca dels dos minuts, configura un temporitzador al telèfon o intenti escoltar una cançó que sigui així de llarga.

Mullar el raspall abans de rentar-nos les dents.

I és que, és millor que estigui sec perquè, d’aquesta manera, es arrossegament millor la brutícia i s’eliminin millor les restes d’aliments. A més, en mullar-lo es pot generar més escuma de la necessària per a un correcte raspallat.

Utilitza més pasta de la necessària.

No cal cobrir tot el raspall amb pasta de dents, amb posar només una mica de pasta, de la mida d’un cigró, ja n’hi ha prou. Estalviaràs en pasta de dents i sobre serà més efectiu.

Glopejar massa en acabar.

Un cop acabat el raspallat, no és recomanable rentar-massa perquè, d’aquesta manera, no es permet que la pasta de dents actuï i que el fluor enforteixi l’esmalt o la clorhexidina ho faci amb les genives.

Oblidar-se de reemplaçar el raspall de dents

Sigues honest, quant de temps has tingut el teu raspall de dents actual? Si no pots recordar l’última vegada que ho reemplazaste, definitivament és hora d’un nou raspall de dents. Has obtenir un raspall de dents nou cada tres mesos, després d’haver estat malalt o quan notis que les truges s’estan desfilant.

No utilitzis raspalls de duresa forta o mitjana.
Com raspallar-se les dents correctament requereix d’instruments adequats. La consistència de les truges del raspall ha de ser “suau”, en cas contrari pots causar retracció de la geniva, exposant l’arrel i apareixent hipersensibilitat dental al fred oa la calor.

Preserva el teu somriure

Mantenir la seva bella somriure intacta amb una bona cura oral prevé l’acumulació de bacteris nocius que poden afectar la teva salut general. Ja sigui que prefereixis un raspall barat i clàssic de la botiga de la cantonada, o que optis per una mica més potent, és important tenir bons hàbits de raspallat de dents.

 

Seguint aquestes recomanacions t’assegurem que tindràs moltes menys probabilitats de patir problemes de raspallat, i mai oblidis que a la Clínica Dental García & Domenech estarem encantats d’ajudar-te a que tinguis una boca saludable i perfecta.

Per obtenir informació sobre tots els nostres tractaments, no dubtis a posar-te en contacte amb els experts professions de la nostra clínica a Llíria, la Clínica Dental García & Domenech.