La salut de les nostres dents és fonamental i són diversos els tractaments per a tractar-la. Les càries és una de les afeccions que més es donen en la nostra dentadura i les que volem evitar coste el que coste seguint bons comportaments d’higiene bucodental. A vegades això no és suficient i la càries s’estenen afectant la part blana de la dent i al nervi.

El procés conegut com “matar el nervi” fa referència a retirar totalment o parcialment el nervi per a segellar posteriorment l’espai del conducte radicular. Amb això es pretén mantindre la peça i la seua funcionalitat. Mitjançant l’endodòncia s’evita l’extracció de la dent i els problemes que puga causar la falta de la peça per al correcte funcionament de la nostra dentadura.

Encara que sembla un mètode bastant agressiu en la realitat pot donar grans resultats i proporcionar salut a la nostra boca. La idea de conservar la peça dental és un dels grans objectius dels dentistes i això s’aconsegueix gràcies a l’endodòncia. A més, gràcies a la tecnologia, s’ha evolucionat cap a l’anomenada endodòncia microscòpica, un tractament encara més eficaç.

L’endodòncia microscòpica aplica les últimes tecnologies a la salut dental

L’endodòncia microscòpica consisteix en la realització del mateix procés però utilitzant un microscopi. Gràcies a aquesta eina podrem tindre una millor visió de la situació de la zona pulpar de la dent. Es podrán detectar de millor manera les zones afectades per a la seua extracció i realitzar la intervenció de manera més ajustada.

L’endodòncia és una intervenció que comença amb l’aplicació de l’anestèsia suficient per a evitar el dolor. Es realitza una perforació de la dent per a arribar a la zona interior afectada per la infecció. Normalment se sol usar el mateix orifici causat per la càries per a evitar afectar més la peça dental.

A través de l’obertura es procedeix a l’extracció de la polpa o zona blana de la dent afectada, i del nervi si fora necessari. Després se segella la dent amb un material biocompatible permetent mantindre la peça i que continue sent funcional. Amb l’endodòncia microscòpica tot aquest procés es realitza de manera més eficient.

Gràcies a l’augment proporcionat pel microscopi, el dentista pot localitzar les zones de la dent afectades per la infecció i conducta a la seua extracció respectant les zones sanes. Continuarem mantenint les parts més sanes de la dent sent, per tant, la intervenció menys intrusiva.

El microscopi clínic aplicat a l’endodòncia facilita l’endodòncia proporcionant els augments necessaris per a operar amb precisió. Els resultats obtinguts tenen una gran taxa d’èxit i eviten la pèrdua de les dents afectades. És una tècnica que permet salvar la peça abans que quede greument afectada per les càries o altres afeccions.

Una vegada aplicada l’endodòncia microscòpica deixarem de sentir dolor i tindrem la nostra dent perfectament operativa. També es pot explicar per a casos en els quals la sensibilitat dental pot arribar a ser insuportable, no permetent-nos portar una vida normal.

És un dels mètodes més eficaços per a preservar la salut bucodental

Després de la realització de l’endodòncia microscòpica podem fer ús de la nostra dent amb normalitat. S’ha d’assegurar el minimitzar la masticació fins que la dent estiga totalment restaurada seguint sempre les indicacions del dentista. Es deuran també continuar mantenint els hàbits de neteja tal com ho féiem.

L’endodòncia microscòpica és el millor mètode per a conservar la peça dental i mantindre la salut de la nostra dentadura. Si per algún motiu perdem una dent el més convenient és reemplaçar-lo amb un implant, ja que deixar el buit pot afectar la nostra salut bucodental i provocar un desplaçament inadequat de peces afectant la mossegada. L’endodòncia dental és una intervenció fàcil i que aconsegueix grans resultats.

Com tots els processos mèdics, comptar amb la confiança d’un especialista és necessari. D’aquesta manera aconseguiràs els millors resultats que només es poden aconseguir gràcies a l’experiència d’un expert. Els tractaments bucodentals són fonamentals per a la nostra salut i per això el millor és comptar amb els millors professionals.

En Clínica García & Domenech comptem amb les més innovadores instal·lacions per a atendre’t com et mereixes. Estem especialment preocupats per la comoditat dels nostres pacients en tractaments com l’endodòncia microscòpica. Comptem amb un equip d’avantguarda a la teua disposició perquè obtingues el millor dels resultats.

El nostre equip de professionals estarà sempre disposat a atendre’t. En Clínica García & Domenech oferim el millor servei i intentem que l’experiència de visitar el dentista no siga tan negativa com se sol plantejar. T’assessorarem i t’acompanyarem per a recuperar i mantindre la teua salut bucodental. Comptem amb una gran experiència que farà que obtingues els millors resultats. No dubtes a posar-te en contacte amb nosaltres.