Si el teu dentista o odontòleg expert en malalties de les genives (periodoncista) t’ha dit recentment que necessites empelts de geniva, no t’espantes. La cirurgia de les genives sona pitjor del que és. Pot ser necessari un empelt de geniva per a protegir les teues dents dels efectes nocius de la recessió de les genives, o pot ser per a millorar l’aparença del teu somriure

Per què podem necessitar empelts de geniva?

La retracció de les genives és el procés pel qual el teixit que envolta les dents es va perdent, exposant una major part de la dent o de l’arrel. Això pot danyar l’os de suport, causar sensibilitat, molèsties i fins i tot derivar en la pèrdua de la dent. La recessió de les genives és un problema dental comú que afecta el 10% dels adults i, a moltes vegades, passa desapercebut fins que s’agreuja.

Moltes persones ni tan sols noten que les seues genives han retrocedit, perquè és un procés gradual. No obstant això, amb el temps, l’arrel d’una dent exposada no sols pot veure’s lletja a nivell estètic, sinó que també pot causar sensibilitat dental, especialment en menjar aliments freds o calents. Amb el temps, la recessió de les genives, si no es tracta, pot provocar la pèrdua de la dent. Per a reparar el mal i previndre més problemes dentals és possible que es necessite empelts de geniva.

Tipus d’empelts de geniva

En general, es realitzen tres tipus diferents d’empelts de geniva. El tipus d’empelt que realitze el teu odontòleg dependrà de les teues necessitats específiques. Els procediments d’empelt habituals són:

Empelts de teixit connectiu: aquest és el mètode d’empelts de geniva més comuna utilitzat per a tractar l’exposició a les arrels. Durant el procediment, es talla un colgajo de pell en el sostre de la boca (paladar) i s’extrau el teixit de davall del colgajo, anomenat teixit connectiu subepitelial, i després se sutura al teixit de la geniva que envolta l’arrel exposada. Una vegada que s’extrau el teixit connectiu, l’empelt, de davall del colgajo palatino, es torna a cosir el colgajo.

Empelts gingivals lliures: similar a un empelt de teixit connectiu, els empelts gingivals lliures impliquen l’ús de teixit del sostre de la boca, però en lloc de fer un colgajo i llevar teixit davall de la capa superior de carn, es lleva una xicoteta quantitat de teixit directament del paladar i després s’adhereix a l’àrea de les genives que s’està tractant. Aquest mètode d’empelts de geniva s’usa amb major freqüència en persones que tenen genives primes i necessiten teixit addicional per a engrandir les genives.

Empelts de pedículos: en aquest procediment, en lloc d’agafar teixit del paladar, s’empelta de la geniva al voltant o prop de la dent que necessita reparació. El colgajo, anomenat pedículo, es talla només parcialment perquè una vora romanga adherit. Després, es tira cap amunt o cap avall per a cobrir l’arrel exposada i es cus en el seu lloc. Aquest procediment d’empelts de geniva només es pot realitzar en persones que tenen abundant teixit de les genives prop de la dent. 

Recuperació després dels empelts de geniva

Després de sotmetre’t a empelts de geniva, podràs anar-te a casa seguint els consells del teu odontòleg que et donarà instruccions específiques sobre la cura postoperatòria, com a dieta, activitat física i medicaments. No utilitzes fil dental ni et raspalles la línia de les genives fins que l’àrea haja sanat.

Pot ser que et donen un col·lutori especial per a ajudar a controlar la placa durant el procés de curació, i és possible que t’administren antibiòtic per a reduir el risc d’infecció. Durant una o dues setmanes després dels empelts de geniva, menja aliments blans i frescos, com a ous, pasta, gelatina, iogurt, verdures ben cuites i gelat.

Les molèsties que se senten després de la cirurgia d’empelts de geniva depén de la mena d’empelt realitzat. Si no s’extrau teixit del paladar, hauries de sentir poca o cap molèstia. No obstant això, si s’extrau teixit del paladar, és possible que et sentes una cosa més incòmoda durant uns dies. La ferida en el paladar se sent com una cremada de pizza, i la bona notícia és que tendeix a curar-se ràpidament.

En García & Domenech realitzem empelts de geniva i els millors tractaments de periodoncia

Si sembles periodontitis o altres malalties de les genives que han causat retracció, demana cita en la teua clínica dental a València de García & Domenech. Som experts en cirurgia oral i en empelts de geniva, així com en qualsevol tractament de periodoncia que necessites per a tindre una bona salut bucodental. Realitzem cirurgia plàstica periodontal per a recuperar i regenerar la línia de les teues genives, ja siga per motius de salut o estètics. Si notes malestar, dolor o sagnat habitual en les teues genives, demana cita en García &Domenech i no deixes que el problema cresca. Contacta a través del nostre lloc web, telefona’ns al 960098578 o 651662292, o envia un correu electrònic a info@garciadomenechdental.com