Un empelt de geniva és un tipus de cirurgia dental que es realitza per a corregir els efectes de la retracció de les genives. És una cirurgia ràpida i relativament simple en la qual un periodoncista extrau el teixit sa de les genives del sostre de la boca o del costat de la dent afectada i l’usa per a reconstruir la geniva que ha retrocedit.

La recessió de les genives ocorre quan el teixit de les mateixes es desgasta, exposant part de la dent que hauria d’estar oculta i fins i tot arribant a l’arrel. Això pot causar un augment de la sensibilitat, especialment en menjar o beure aliments freds o calents. Pel fet que la recessió de les genives tendeix a ocórrer lentament, moltes persones no s’adonen que pateixen aquest problema.

Si no es tracta la recessió de les genives podria eventualment provocar, a més de molta sensibilitat, la pèrdua de la dent, d’ací la importància de frenar la recessió, i si és aquesta és molt acusada, de fer un empelt de geniva.

També es pot realitzar un empelt de geniva per motius estètics, com per exemple, per a tindre un millor somriure en pacients que no tenen la línia de les genives correcta o tenen una retracció de la geniva que, encara que no siga perillosa, els desbarata el somriure i desitgen corregir-la.

Procediment d’empelt de geniva

Existeixen diferents tipus d’empelt de geniva disponibles i la cirurgia que es realitza dependrà de l’extensió, la gravetat del mal de la retracció i de les necessitats individuals de cada persona.

El periodoncista plantejarà al pacient els diferents tipus de cirurgia disponibles per a decidir quina opció és la més adequada. Abans de començar l’empelt de geniva, el periodoncista administrarà un anestèsic local per a adormir l’àrea i que el procediment no dolga.

Els tres tipus diferents de cirurgia d’empelt de geniva són:

– Empelts de teixit connectiu: en aquest procediment el periodoncista quitació el teixit del sostre de la boca fent un colgajo i extraient teixit de davall de la capa superior. A continuació, sutura el teixit extret sobre el teixit de la geniva existent per a cobrir l’arrel de la dent exposada i sutura el colgajo en el paladar d’on es va traure el teixit.

– Empelts gingivals lliures: aquest és l’empelt de geniva més indicat per als pacients amb genives primes que requereixen teixit addicional per a engrandir les genives. En aquest procediment el periodoncista elimina teixit directament de la capa superior de teixit en el sostre de la boca i sutura aqueix teixit a l’àrea de la geniva existent.

– Empelts pediculars o laterals: aquest és l’empelt de geniva adequat per als pacients que tenen una gran quantitat de teixit de les genives creixent prop de la dent exposada. En aquest procediment el *periodoncista empelta teixit d’al voltant de la geniva o de prop de la dent que necessita el tractament.

A continuació, tala parcialment aqueix teixit, mantenint una vora adherida, i estira el teixit cap amunt o cap avall, cobrint l’arrel de la dent exposada i mantenint-la en el seu lloc amb punts de sutura. El periodoncista també pot obtindre el teixit de l’empelt d’un banc de teixit en lloc d’extraure teixit de les genives de la boca del pacient.

Si necessites un empelt de geniva a València, acudeix a García & Domenech

Com hem assenyalat, un empelt de geniva no és una intervenció complicada i els pacients poden anar-se a casa immediatament després del procediment. El *periodoncista et donarà totes les instruccions de cures posteriors per a garantir que l’empelt es cure amb èxit. Les genives no sols les veuràs i notaràs diferents després de la cirurgia sinó que també les sentiràs més tibants i fermes.

Que l’empelt de geniva no siga una cosa complicada no implica que no calga acudir a un periodoncista especialitzat en aquesta mena d’intervencions. Si busques un periodoncista a València o en la zona de Llíria i Camp de Túria, veuen a García & Domenech, la teua clínica odontològica experta en cirurgia oral. Realitzem tot tipus de tractaments odontològics, ja siga de periodoncia, d’ortodòncia invisible o invisalign, d’estètica dental, etc. Sol·licita ja la teua cita en la nostra clínica en l’en el 960098578 o 651662292. Ens trobem a Llíria, València.