Revela’t contra els queixals del judici! No, no tenen cap funció i a part de provocar sagnat i dolor quan creixen i es desplacen, també poden perjudicar la salut de les dents sanes. Encara creus que els queixals del judici són peces dentals situades en els extrems de la teua dentadura més doloroses que inofensives? t’equivoques!

Han passat milers d’anys des que l’home va evolucionar. Ha canviat tot. Des de la nostra manera de comunicar-nos, menjar, comportar-nos… però si hi ha alguna cosa que no ho ha fet això són els queixals del judici. L’últim reducte de l’home prehistòric que segueix present en el nostre cos. Llavors per a què continuar patint-les? fóra!

No totes les persones tenim el mateix físic, això és clar, i molt menys la mateixa dentadura. Per condicions genètiques, higièniques, per un tipus d’alimentació o per una altra sèrie de qüestions les nostres dents poden créixer d’una forma o una altra. Ajudant-nos al fet que tinguem un bonic somriure o un somriure desbaratat amb dents poc uniformes i apinyats. Però dels queixals del judici quasi ningú es salva.

 

 

Els queixals del judici poden desbaratar un bonic somriure

I és que no penses que per tindre un somriure bonic hi ha gent que no pateix. El dolor va per dins… en concret per dins de les arrels. Sí, un somriure sa també pot amagar el creixement i desplaçament dels queixals del judici que poden acabar amb aqueixa perfecta alineació de les diferents peces dentals.

Si és el teu cas, has de saber que encara eres a temps per a posar-li remei. L’extracció dels queixals del judici, òbviament, és sempre amb anestèsia, així que no et preocupes. No dol. En pocs minuts tindràs fora de la teua boca aqueixes dents que ja no pinten res.

Encara que en realitat no hi ha evidències científiques que demostren que els tercers molars poden provocar aquest desplaçament tot evidència al fet que sí. Encara que el que sí que és cert és que poden danyar dents pròximes si els queixals del judici creixen tombades, per exemple, o agreujar un problema existent que potser jeia adormit. Extraure els queixals del judici poden previndre quistos, infeccions i danyar i fins i tot desplaçar d’aquesta manera dents sanes.

Per què es mouen les dents

Més enllà dels queixals del judici, les nostres peces dentals es poden moure a causa d’altres circumstàncies. Per exemple una d’elles és pel creixement mandibular, és a dir per un destacat creixement longitudinal de la mandíbula que no és acompanyat pel maxil·lar. També pot ser per una disminució de la longitud i l’amplària durant l’edat adulta, per una disminució de la distància intercanina mandibular -que també pot provocar apinyament- o per rotació mandibular, és a dir per rotació dels maxil·lars.

Les dents també poden moure’s per la pressió exercida per llavis, galtes i llengua provocant l’anteriorment esmentat apinyament, per pèrdues dentàries, càries interproximals, inclinacions incisals o per la mobilitat dels incisius per malaltia periodontal.

La pèrdua òssia com a resultat de l’edat o d’una malaltia periodontal també pot facilitar el moviment de les dents. Igual que les dents supernumeràries, factors genètics, patrons facials heretats i factors ambientals, entre altres.

 

 

Quan extraure els queixals del judici

No obstant això, desplacen les dents o no, directa o indirectament, els queixals del judici han d’extraure’s sempre que es donen alguns d’aquests casos. Com la resorció de les arrels dels segons molars, per quistos o tumors al voltant del queixal, decaïment avançat del queixal, defectes ossis al teu al voltant, pericoronitis o infecció de la geniva o si el queixal del judici superior si la inferior no està allí o viceversa, ja que podria eixir i causar problemes.

Has de tindre en compte que els queixals del judici actualment no compleixen cap paper. I per tant podem viure sense elles tranquil·lament. Hi ha gent a la qual mai els creixen. Hi ha unes altres que a penes només una mica i es queden en un estat de repòs durant tota la vida però en la majoria dels casos el creixement dels queixals del judici, moltes vegades volent eixir de la geniva sense tindre l’espai suficient, ve acompanyat de molestos dolors que és possible evitar. Demana cita i nosaltres t’ajudarem!