Hui en García i *Domenech et comptem alguns dels errors més comuns en la salut dental, per a entendre’ls i evitar que continuen succeint. Recorda que sempre has de demanar cita amb l’odontòleg si tens algun dubte i *chequearte amb regularitat, per això hui et comptem els errors més comuns en la salut dental.

Com sabem, és molt important prendre les mesures necessàries per a protegir les nostres dents, per això, des que som xiquets xicotets ens ensenyen que dia a dia tenim que raspallem les dents després de cada menjar, usar fil dental, no menjar ni beure aliments nocius per a la nostra boca, entre altres.

Hi ha molts errors que comunament cometem sense saber-ho respecte a la nostra higiene dental que poden provocar alguns problemes a les nostres dents, genives, llengua, etc…

Els errors més comuns en la salut dental:

– Passar massa temps o poc temps llavant les dents: estudis han demostrat que el temps ideal per a llavar-se les dents són 2 minuts, en aquest temps eliminem la placa, bacteris que es troben en la superfície de les dents i les partícules d’aliments que queden en la nostra boca havent dinat; si ens raspallem en menys temps ens faltaran partícules i bacteris per eliminar, mentre que si ens raspallem per molt més temps correm el risc de desgastar la dent.

– Llavar-se les dents a penes acabes de menjar: quan ingerim aliments la nostra capa d’esmalt s’ablaneix, quan ens llavem les dents immediatament havent dinat podem danyar la capa d’esmalt, per això es recomana llavar les dents 30 o 60 minuts havent dinat

– No canviar els raspalls de dents: el canvi de raspall es recomana cada 3 mesos, com tot, els raspalls nous netegen eficaçment la boca, al cap d’uns mesos les seues truges no són tan potents i deixar de ser tan efectius.

– Raspallar-se una vegada al dia: l’ideal és llavar-se les dents després de cada menjar, però el mínim necessari per a mantindre una bona salut bucal és raspallar-se 2 vegades, en el matí i en la nit, perquè eliminem els bacteris i no s’acumulen durant tot el dia o tota la nit.

– No usar el fil dental tots els dies: el raspall no és suficient per a aconseguir l’excel·lència en la higiene dental, el fil dental és fonamental per a netejar les dents on el raspall no pot arribar, no utilitzar-lo pot provocar grans problemes en la salut bucal.

– Deshidratació: provoca sequedat en la boca i això al seu torn crea un entorn ideal perquè prosperen els bacteris, prendre aigua amb regularitat i mantindre’s hidratat ajuda també a eliminar les partícules i bacteris de les dents.

– No assistir regularment a les visites amb l’odontòleg: les neteges en clíniques especialitzades com les clíniques de García & *Domenech són més profundes que qualsevol que puguem realitzar a casa, d’altra banda, els odontòlegs poden identificar qualsevol problema de salut bucal en les primeres etapes per a previndre qualsevol problema important.

– Usar col·lutori no és igual que utilitzar fil dental: a pesar que el col·lutori és una eina excel·lent per a agregar a la teua rutina d’higiene bucal, no és un producte que puga substituir al fil dental, és simplement un complement que t’aporta un bon alé i és capaç d’eliminar algunes partícules nocives de la boca mentre que ajuda a enfortir les dents, no obstant això, com el raspall, no és capaç d’arribar on arriba el fil dental.

– No usar fluor en els productes que utilitzes per a la teua higiene dental: el fluor és present en molts productes d’higiene dental per una raó, ajuda a enfortir les dents i evita que es danyen. Utilitza productes amb fluor!

– Consumir sucre: el sucre actua com a gasolina per als bacteris, ajuda al fet que s’acumulen ràpidament, i no hi ha res pitjor que els bacteris en la nostra boca, si consumiràs sucre sempre fes-ho amb moderació

– Utilitzar un raspall de dents inadequat: normalment, si el seu odontòleg no li ha suggerit el contrari, es recomana utilitzar raspalls de truges suaus, ja que les truges dures poden perjudicar l’esmalt de les nostres dents. També pot consultar amb l’odontòleg les seues preferències entre un raspall manual o un raspall elèctric

– Guardar el raspall de dents incorrectament: assegure’s de guardar el seu raspall en posició vertical perquè s’asseque correctament i no accelere el creixement dels bacteris com pot passar quan guardem el raspall en un calaix o un lloc que no estiga ben airejat.

Informa’t sobre la teua salut dental en García i *Domenech

Estarem encantats d’atendre’t, revisar-te i solucionar tots els teus dubtes, recorda que estem oberts tot agost, i si tens alguna emergència t’atenem les 24 hores del dia, pots comunicar-te  a través d’aquest telèfon per a emergències 651 662 292 La salut de la teua boca sempre és una prioritat, visita’ns en la nostra clínica d’odontologia avançada a Llíria (València)  García & *Domenech