Cada vegada és més comú que els pacients de clíniques dentals demanin resultats efectius per a la seva salut, però també que siguin estètics.

És a dir, no es conformen amb que el seu tractament de caretes o els seus implants dentals siguin funcionals, sinó que volen que quedin el més naturals possibles. D’aquesta demanda, neix el 2017 el programari de disseny digital del somriure. És un programa informàtic que permetrà que el client tingui una visió molt realista de com serà el seu somriure final.

Els tractaments que principalment utilitzen aquest nou sistema són els dos nomenats anteriorment, acompanyats dels blanquejaments dentals, encara que es pot dur a terme en qualsevol especialitat odontològica.

No només ens permet veure el resultat final pel que fa a color, mida, forma i posició de la dent, sinó observar tota la planificació del tractament. Això farà que el pacient estigui més involucrat en el procés, ja que pot aportar idees al seu odontòleg sobre les seves expectatives i el que creu que millor s’adapta a ell, aconseguint així els resultats òptims.

Per tant, aquesta eina li facilita al clínic planificar, dissenyar i executar tractaments d’una manera predictible i personalitzada.

Quins són els passos del Disseny Digital del Somriure?

En primer lloc, cal realitzar un estudi fotogràfic per conèixer exactament les proporcions i la forma de la cara per saber quin tipus de dents s’adapten millor a la cara. A continuació, es realitzarà l’estudi de models gràcies a uns motlles que s’han de prendre del client.

Una vegada que els dos passos anteriors estiguin completats, passarem a l’estudi estètic pel qual podrem veure la forma, posició i aspecte de les dents amb relació al tipus de cara del pacient. I, finalment, es realitzarà un estudi de genives i un estudi funcional que comporta la presa de registre de mossegada i una anàlisi de desgasts dentals.

Tot aquest rigorós procés farà que el clínic tingui tota la informació necessària per fer una simulació real, veient el resultat final abans de començar amb el tractament.

Amb l’aprovació del pacient, es transmetria aquesta informació al laboratori per realitzar un model i veure com és el resultat en el pacient, d’aquesta manera es podria observar com seria el seu somriure.

El Disseny Digital del Somriure millora significativament la comunicació entre el client i tot l’equip que participa en el seu tractament dental. Resultats predictibles que donen més confiança i permeten involucrar el client en el procés de disseny des del principi. Comparant-ho amb els mètodes tradicionals, aquest sistema és molt més fàcil, còmode i eficient.

En definitiva, al Centre García Domenech, cada dia estem intentant millorar i innovar per donar als nostres pacients les tècniques més avançades i innovadores per tenir un resultat perfecte.

Si tens qualsevol dubte sobre aquest tractament o qualsevol altre, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i estarem encantats en poder atendre’t.