El teu cos és una màquina complexa. Els aliments que triï i la freqüència amb què els consumeixi també poden afectar la seva salut general i la salut de les seves dents i genives. Si consumeix massa refrescs amb sucre, begudes de fruites ensucrades o entrepans no nutritius, podria córrer el risc de càries. La càries dental és la malaltia crònica infantil més comú, però la bona notícia és que és totalment prevenible.
La càries dental ocorre quan la placa entra en contacte amb el sucre a la boca, causant que l’àcid atac les dents.
Els aliments que contenen sucres de qualsevol tipus poden contribuir a la càries dental. Per controlar la quantitat de sucre que consumeix, llegiu la informació nutricional i les etiquetes dels ingredients dels aliments i les begudes, i trieu les opcions que siguin més baixes en sucre. Les fonts comunes de sucre en la dieta inclouen refrescs, dolços, galetes i pastissos. El seu metge o un dietista registrat també poden proporcionar suggeriments per menjar una dieta nutritiva. Si la seva dieta no té certs nutrients, pot ser més difícil que els teixits en la seva boca resisteixin les infeccions. Això pot contribuir a la malaltia de les genives. La malaltia greu de les genives és una causa important de pèrdua de dents en adults. Molts investigadors creuen que la malaltia progressa més ràpid i és potencialment més greu en persones amb mala nutrició.

Què menjar o evitar

Una llista de nutrients està molt bé, però quan estàs parat al passadís de la botiga de queviures, encara necessites saber quins aliments reals comprar.
Per sort, no ha de fer res especial: Coma una dieta principalment d’aliments integrals amb moltes proteïnes magres i verdures fresques.
Eviteu la majoria dels aliments processats, especialment aquells que són alts en sucres simples.
Vols anar per les marques de bonificació? Aquí hi ha alguns aliments, nutrients i / o suplements que poden tenir un paper específic en la salut oral.

Probiòtics

Els probiòtics poden ajudar a disminuir la gingivitis i la placa; Els bacteris en els aliments fermentats poden suprimir el creixement de patògens en la cavitat oral. Un estudi va mostrar que el consum de productes lactis fermentats s’associava amb menys malalties periodontals. Els probiòtics de qualsevol font podrien ser útils d’una manera similar.

Nabius

Els nabius i altres aliments vegetals rics en antocianines (com els nabius, la col vermella, la closca d’albergínia, l’arròs negre i els gerds) poden prevenir la fixació i colonització de patògens en els teixits de l’hoste (inclosos les dents).
‘Alguns estudis fins i tot mostren que l’esbandida bucal amb infusió d’extracte de nabiu millora la salut dental!

Te verd

Se sap que els polifenols redueixen els bacteris i els productes tòxics dels bacteris a la boca. El te també tendeix a ser ric en fluorur, possiblement el enfortidor de dents més conegut. Per a més informació sobre els beneficis del te, consulteu El que ha de saber sobre el te.

Xiclet amb pycnogenol

S’ha demostrat que la goma feta amb escorça de pi o saba disminueix la placa i les genives sagnants. ‘La remei del besavi realment funciona!

Soja

Una dieta que inclogui soja pot ajudar a reduir la malaltia periodontal.

Arginina

Aquest important aminoàcid pot alterar el pH oral i reduir les possibilitats de càries.

CoQ10

La coenzim Q10 és una substància similar a una vitamina. Els nostres cossos ho necessiten per produir energia i es troba en cada cèl·lula. Les deficiències poden jugar un paper en el desenvolupament de la malaltia periodontal.

Echinacea, all, gingebre i ginseng

La investigació mostra que aquestes plantes ajuden a inhibir el creixement de patògens periodontals en tubs d’assaig. Però encara falten estudis en humans, pel que no podem treure conclusions fermes sobre els seus beneficis.

Aliments integrals primer

Intenta obtenir els nutrients esmentats anteriorment dels aliments integrals. (Bonificació: Entrena les teves dents i genives!) Llevat que tinguis una deficiència coneguda, els suplements no haurien de ser necessaris.
Recordeu que si té una dieta crònica o ha tingut una cirurgia bariàtrica, les deficiències són sempre més probables. Consulti amb el seu metge.

Fluorur

El fluorur mineral ajuda a prevenir la descalcificació en els nostres cossos. En altres paraules, ens ajuda a absorbir i utilitzar el calci de manera efectiva.
També actua tòpicament sobre les dents per promoure la seva salut superficial. El fluor a la saliva pot ajudar a promoure la remineralització de l’esmalt.
De fet, obtenir suficient fluorur és més important que reduir el sucre quan es tracta de prevenir les càries.

Si tens qualsevol dubte sobre la cura de la teva boca, no deixis de posar-te en contacte amb nosaltres i estarem encantats de poder atendre’t.