Important és lluir un somriure bonic i natural! Ara és possible gràcies a les nostres pròtesis dentals d’última generació. Ningú notarà que no són peces dentals teues originals i més podràs gaudir d’una millor qualitat de vida. Enfrontar-te a qualsevol plat ja no serà tota una aventura per la teua boca. Però ¡compte! també cal una sèrie de cures per tenir una pròtesi dental sana.

Hi ha gent que pensa que les pròtesis dentals, en no ser dents naturals propis, no necessiten d’una especial cura, ¡greu error! A poc a poc t’aniràs acostumant a elles, no seran cossos estranys en la teua cavitat bucal i aprendràs a cuidar-los com es mereixen. Això sí, tingues sempre en compte que una pròtesi dental és fràgil i es pot trencar si cau al llavabo quan procedeixis a asearte o si estàs manipulant. Per això és imprescindible que facis servir sempre un drap suau que les protegeixin en cas de possibles caigudes.

Com cuidar una pròtesi dental

Recorda raspallar la teua pròtesi després de les menjars per a mantindre neta, sí tal com feies o feixos amb les teues dents naturals i per a això usa sempre un raspall i una pasta especialment fabricats per a les pròtesis.

Les porques d’estos raspalls són especialment suaus i idònies que no es ratllen les dents i les pastes no tenen substàncies abrasives que facen mal a la pròtesi.

Imagina que et resulta difícil raspallar la teua pròtesi en acabant de dinar, almenys esbaldix-te la boca amb aigua per a eliminar qualsevol partícula d’aliment que haja quedat atrapada entre les dents. Però ull no es tracta només de cuidar i netejar la teua pròtesi, et recomanem que et raspalles les genives, la llengua i la part interna de la boca amb un raspall de porques suaus almenys dos vegades al dia amb la finalitat d’eliminar la placa i estimular la circulació.

Aprén a usar la teua pròtesi dental

Al cap i a la fi tot és acostumar-te a usar-la, i usar-la bé. Per això et recomanem usar la teua pròtesi dental tots els dies perquè tant tu com la teua boca vos adapteu a ella. Estaràs, sens dubte, cuidant-la.

Com bé saps amb el pas del temps, genives i la línia de la mandíbula canvien i tendixen a retrocedir pel que si uses la pròtesi diàriament, reduïxes el problema. Cuida la teua pròtesi ajustant-la cada un cert temps i allarga així la seua vida útil podent arribar fins als 7 anys.

Acostuma’t a fer descansar a les teues genives i lleva’t la teua pròtesi dental al gitar-te. També evitaràs així colps o que es deforme. Fora de la boca, conserva-la en aigua i introduïx en ella una pastilla desinfectant que la continue cuidant inclús quan no la uses. Recorda que si es mou quan parles, o se solta quan et rius o tos, és que quelcom falla, veuen a visitar-nos!

Una altra opció: els implantes dentals

Els implantes dentals són com a arrels artificials que es creguen i s’inserixen en la boca per a substituir dents absents o perduts per qualsevol causa. Estan elaborats amb titani i s’integranmuy bé amb les peces i teixits naturals de la boca. Però, quan necessitem un?

Els implantes dentals tenen com a missió substituir les arrels naturals que s’han degut eliminar per estar malaltes o deteriorades i sobre elles s’assenten i unixen les dents artificials cridats corones o pròtesi dental. Els implantes dentals en la seua gran majoria estan fabricats amb titani quirúrgic, un material que ha demostrat ser de qualitat, compatible i estable, amb capacitat d’integrar-se amb l’os i amb molt bona tolerància per part dels teixits blans. Hi ha diferents causes per les quals s’han de col·locar els implantes dentals:

– Substituir dents deteriorats i rehabilitar la boca natural. S’aconseguix una gran estabilitat amb qualitat estètica i precisa.

– Aconseguir un ancoratge fort per a les pròtesis dentals mòbils. Gràcies als implantes dentals, s’aporta seguretat i comoditat per a estes pròtesis.

– Fer possible els ancoratges per a tractaments com els ortodónticos o ortopèdics. Sense els implantes dentals estos tractaments serien impossibles de realitzar.

– Donar a l’os dels maxil·lars el mateix volum a pesar que estiga deteriorat. Amb els implantes dentals s’aconseguix així que l’aspecte físic de la cara es mantinga intacte evitant que es facen plecs de la pell cap a dins, que sempre oferixen una visió envellida i descuidada.

Un altre dubte que sol assaltar els pacients, és quant temps duren els implantes dentals. La veritat és que no hi ha una resposta clara ja que depén de molts variables com els hàbits del pacient, la seua anatomia, etc. Però s’han realitzat estudis en què es confirma que han romàs fins a 30 anys inalterables.

Sempre s’aconsella acudir a un odontòleg especialista en implantes dentals que sabrà en quin moment és necessari col·locar un implante dental i que ens assessorarà sobre com fer-ho. Els implantes són una alternativa amb un cost més elevat que pròtesis convencionals pel fet que utilitza procediments i mitjans materials molt sofisticats. No obstant això, si tens dubtes sobre perquè decantar-te, per què no concertes amb nosaltres una cita? t’esperem!