T’assegues més cansat o apàtic? T’atabala aquesta calor incipient i solament vols aigua freda, platja i aire condicionat en llocs tancats? Et notes els ulls secs i la pell… més del mateix? Segur que assentes almenys a una d’aquestes preguntes. I ara bé: i si et diem que les teues dents també pateixen la calor?

Les altes temperatures sumades a l’ambient sec, poden danyar les dents així com als teixits que els envolten a causa de la sequedat bucal que produeixen, lligada directament a la secreció de saliva. La saliva s’encarrega de protegir les nostres dents, per açò és fonamental mantenir cert nivell d’hidratació extra per a compensar aqueixa manca.

D’altra banda, la humitat que ens porta a suar més de l’habitual, també contribueix a aquesta pèrdua d’hidratació, podent portar-nos fins a dolències més greus ja que la falta de saliva facilita que proliferen els bacteris en la placa bacteriana. A més, és un secret a veus que quan no estem a casa descurem la nostra higiene dental. Càries, gingivitis o halitosis poden convertir-se en companyes habituals si no podem remeie.

Què podem fer per a no descurar la dentadura en vacances?

  • Mantente hidratat: Beu molta aigua i begudes no ensucrades. Fruita i verdura en grans quantitats i… vols un truc? Els xiclets sense sucre t’ajudaran a generar saliva en moments que no tingues líquid a mà. Recorda que la saliva és fonamental per a protegir, no ho oblides!
  • Mantingues la teua rutina quant a raspallat: fes-ho tres vegades al dia de forma perllongada, mai durant menys de dos minuts, sempre després de cada menjar. Moltes nits d’estiu solem eixir i per açò oblidem raspallar-nos les dents en arribar a casa; mentalízate: és molt important per a la nostra salut bucodental fer-ho just abans de ficar-nos al llit.
  • No oblides el fil, la seda dental o el raspall interdental: encara que tu estigues de vacances, les teues dents no. Quan finalitzes el procés, usa de forma complementària una esbandida bucal adequada a les teues necessitats.
  • No abuses d’aliments freds: sobretot si pateixes sensibilitat dental. Consumeix de forma responsable també pel seu alt contingut en sucres, i més encara si porten toppings o afegits de caramel, xocolata o llaminadures, ja que poden quedar pegats a la superfície oclusal de les dents

Després d’aquests consells, us recomanem que quan torneu de les vostres anhelades (i merescudes) vacances, ens visiteu i us realitzeu una neteja bucal o profilaxi per a començar el nou curs amb un somriure de deu. Ens podreu trobar en C/ Sant Vicent Ferrer, 20 baix. 46160 (Llíria) de dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 i els dissabtes amb cita prèvia cridant a qualsevol dels nostres dos telèfons: 960098578 · 651662292.

Feliç estiu!