Pateix algun d’aquests símptomes? malament alè, les teues genives presenten un color vermellós, les dents presenten un aspecte més allargat perquè aquestes s’han retret, sagnat quan et raspalles, mobilitat.

Pot ser que patisca la malaltia de les genives, també coneguda com a periodontitis, o col·loquialment, com piorrea.

Aquesta malaltia cursa en les seues fases inicials amb una lleugera inflamació i sagnat de les genives (gingivitis), fins a arribar a generar mobilitat de les dents en les fases més avançades per una pèrdua severa dels seus teixits de suport.

Per a poder tractar-la, hem de fer un correcte diagnòstic, realitzant una sèrie de radiografies i un periodontograma (mesurament utilitzant la sonda periodontal de valors com a profunditat de sondaje de la borsa periodontal, recessió, sagnat, mobilitat,…) per a determinar el grau d’afectació i establir un pla de tractament òptim en funció d’aquest.

En les fases més inicials aconseguirem la desinfecció i descontaminació a través d’una fase higiènica (raspat i allisat radicular) de la zona. En els casos més avançats potser necessitem recórrer a tractaments regeneratius per a tractar de recuperar la geniva i l’os perdut. Posteriorment es portarà un control periòdic de manteniment que no ha d’excedir els 4-6 mesos.

Però com comentàvem al principi, “més val prevenir que guarir”. Per açò, per a prevenir l’aparició d’aquestes malalties hem de posar l’accent en la higiene diària, raspallant-nos les dents 3 vegades al dia i utilitzant accessoris com la seda dental, els raspalls interdentales o els irrigadores, també podem ajudar-nos de productes com a pastes i colutorios específics per a la cura de les genives.

Estem convençuts que amb aquesta informació t’hauràs conscienciat del problema de les genives, però per a qualsevol consulta específica visita’ns en C/ Sant Vicent Ferrer, 20 baix. 46160 Llíria (València) de dilluns a divendres de 9:00 a 20:00h i els dissabtes amb cita prèvia cridant a qualsevol dels següents números de telèfon: 960098578 · 651662292.

Feliç dia a tots.