Una dieta saludable, nutritiva i equilibrada té un gran impacte en la nostra salut, incloent la nostra salut de boca i dents. Si no coneixes la dieta del somriure, benvingut!

Els aliments alts en sucres, àcids i colorants en general són atractius i assequibles al moment de fer la compra, no obstant això, les conseqüències de l’alt consum d’aquesta mena d’aliments poden ser molt negatives per a la nostra salut dental, corporal i mental; tots aquests aliments poden ser reemplaçats per alternatives nutritives i delicioses, el teu somriure sentirà els beneficis! Prepara’t per a pensar més en la salut de la teua boca per a fer la pròxima compra.

La dieta del somriure consisteix a fer canvis simples en els quals mengem i bevem, per a millorar la salut de la nostra boca, no et demanem que més mai tornes a provar un dolç o un entrepà, és com tot, res en excés és bo i molt menys per a les nostres dents.

Els dolços i entrepans són difícils d’ignorar, però cada dia també és més difícil ignorar el fet que alguns menjars i begudes danyen les nostres dents, segons nombrosos estudis, set de cada deu persones creiem que ingerir dolços o àcids poden perjudicar la nostra salut dental.

En la clínica dental García & *Domenech, et comentem que el consum excessiu de sucre, colorants, tabac i àcids poden generar:

– Malalties en les genives.

– Perduda de dents

– Aparició de càries

– Problemes d’obesitat

– Problemes de diabetis

Altres estudis van demostrar que el 87% de la mostra entrevistada va acceptar que pensa que prendre gasoses carbonatades altes en sucres afecten la seua salut bucal i nou de cada deu persones (88%) creu que l’alimentació saludable i equilibrada ajuda a mantindre una bona salut bucal.

En comptes de menjar caramels, entrepans, gominoles, cotó de sucre quan ens de ganes de menjar dolços, podem menjar uns certs aliments que s’adapten a la perfecció a la dieta del somriure com: anous crues, verdures ja siga crues, bullides o de la manera que mes t’agrade, trossets de formatge o pernil, fins a *palitos de pa es permet en la dieta del somriure; aquests aliments no sols beneficiaran a la nostra boca, també beneficiarà al nostre cos.

A pesar que cada dia som més conscients dels aliments i com influeixen en la nostra salut mental, física i bucal, continuem sent un món que busca la simplicitat i facilitat en les coses, continuem consumint sucre en excés i altres tipus d’aliments no saludables en grans quantitats, tenint com a resultat que l’extracció de dents podrides siga cada dia més comú, ara bé, si volem millor la nostra salut bucal seguint la dieta del somriure, haurem de canviar el que mengem i bevem perquè coincidisca amb els comportaments i aliments que considerem ara correctes.

Com bé sabem, el sucre causa càries i els àcids van llevant el nostre esmalt i fent estralls en el nostre somriure, de manera que les nostres dents se sensibilitzen i produeixen dolor i sensibilitat.

Els àcids es troben comunament en begudes que consumim a nivell mundial fa moltíssim temps, inclosos els sucs de fruites, les gasoses carbonatades i l’alcohol. Les begudes àcides poden ablanir o destruir l’esmalt de les nostres dents, deixant-los propensos al desgast, la qual cosa pot exposar la dentina sensible que es troba davall, és a dir: erosió dental

Els aliments i begudes dolces i àcides són molt comunes i difícils d’evitar, fins i tot les begudes “sense sucre” o “dietètiques” “begudes energètiques sense sucre” tenen un nivell del PH extremadament baix, per això la seua composició és especialment àcida. Per això, en la dieta del somriure, queden prohibits per a salvar la salut de les nostres dents.

Quins aliments pots beure en la dieta del somriure? Llet i aigua!

Si la veritat és que hi ha pastes dentals especialitzades a enfortir el nostre esmalt i baixar una mica la intensitat de la sensibilitat, la llet i l’aigua sense gas continuaran sent sempre les millors opcions per a tindre dents sanes.

Per què la llet i aigua són bons per a la salut dental?

En la llet la proteïna que més abunda és la caseïna que conté calci i fòsfor, la caseïna forma una capa protectora en l’esmalt de les nostres dents, protegint-los dels àcids que consumim en els menjars o begudes.

L’aigua, per part seua, a més de ser molt saludable per al nostre cos és molt saludable per a la nostra boca, ja que ajuda a previndre càries, manté la teua boca lliure d’àcids i dilueix els àcids dels bacteris; l’aigua també combat la sequedat de la boca.

Si tens algun problema amb la salut de la teua boca, demana cita en un odontòleg de confiança com García & *Domenech, en la nostra clínica dental a Llíria (València) tractem tot tipus de problemes de la boca i les dents, així com tractaments odontològics estètics, implants dentals, ortodòncia per a xiquets, ortodòncia *invisalign, entre altres. Recorda que estem oberts tot agost, les 24 hores del dia, pots contactar al nostre telèfon d’emergència 651 662 292