Des que som xiquets, ens ensenyen que hem de rentar-nos les dents tres vegades al dia, però això no és suficient si volem que no apareguin les famoses càries. Una bona educació dental és el principi per evitar qualsevol tipus d’infeccions i tenir una dentadura saludable i fort.

Les càries es produeixen quan els bacteris que es troben a la placa converteixen els sucres en àcids, això fa que les dents es debiliten. Afecta sobretot a aquelles persones que tenen una capa d’esmalt més fina i per tant més probable a la seva aparició.

Afecten al noranta per cent de la població, pel que és un dels patiments més freqüents. Alguns dels símptomes que poden aparèixer són la inflamació, el dolor, l’augment de la sensibilitat amb menjars o begudes molt fredes o massa calents o fins i tot, el mal alè.

Si sospites que podria ser el teu cas llegeix atentament les nostres recomanacions i sobretot acudeix a un especialista.

És molt important saber com rentar-se les dents després de cada àpat, utilitzar el fil dental i esbandir són coses que solen oblidar-se. A continuació, us ensenyem uns senzills passos que et faran oblidar-te de les càries per sempre.

• No cal córrer, com més lent millor i sense oblidar-se de la línia de les genives que és el lloc on és més probable que es quedin restes de menjar.
• No t’oblidis de la llengua, ja que es poden acumular bacteris.
• Cal canviar el raspall cada tres mesos, ja que s’ha demostrat que després de tres mesos d’ús regular, un raspall és menys efectiu per treure la placa de les dents que un raspall acabat de comprar.
• Com hem dit anteriorment, després del raspallat és molt important l’ús del fil dental i de l’esbandida amb un locutori per arribar als llocs més difícils d’assolir. És recomanable utilitzar un que hagi estat recomanat per la seva clínic.
• Visita regularment al teu dentista per poder realitzar una neteja general.
• Alguns aliments que seria millor evitar són aquells amb un alt contingut en sucre com ara els sucs de fruites i els refrescos amb gas, els dolços, les patates fregides, les galetes, etcètera.
• Mantenir una dieta sana, evitar picar entre hores o reduir el consum de licors ajudarà a prevenir-ho.

Hi ha algunes situacions en què portar a terme tot això pugui semblar complicat per això anem a donar-te una sèrie de tips que t’ajudaran en qualsevol moment.

• Si ets d’aquells que menja a la feina o que la teva agenda no et permet menjar a casa, et recomanem portar un raspall sempre a sobre. Menjar fora ja no serà un problema per als teus dents!
• Utilitza un esbandida bucal per eliminar tant sucre, no només s’ha d’utilitzar després del rentat, sinó que el seu ús més freqüent t’ajudarà a eliminar el màxim residu enganxós possible.
• Mastegar un xiclet, sempre que sigui sense sucre, t’ajudarà a netejar les dents eliminant qualsevol resta.

Si tens qualsevol dubte sobre l’aparició de les càries, com eliminar o qualsevol altra consulta dental, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i estarem encantats en poder atendre’t.