Ja arriben les vacances d’estiu, l’època preferida pels més xicotets de la casa. Si la resta de l’any ja es tiren tot el dia a dalt i a baix, ara es converteix en un no parar. A açò cal sumar-li la calor machacante que fa durant aquests mesos, amb tot açò, és normal que intenten combatre les altes temperatures amb refrescs i gelats. Açò, sumat al fet que se sol deixar una mica de costat la cura dental, dóna motiu a l’aparició de càries.

Per sort, existeixen diversos trucs que podem dur a terme per a evitar l’aparició de càries en els xiquets durant l’estiu:

  1. Un bon pas per a començar, seria evitar el sucre, el principal responsable de les càries. La solució ideal seria substituir gelats i refrescs per aliments naturals i també refrescants com el meló i el meló d’Alger. Aquestes dues fruites compliran la mateixa funció i posaran en menor risc la salut dental dels xiquets.
  2. Amb l’arribada de l’estiu ens desfem de la rutina i d’alguns hàbits que van de la mà amb ella. Un dels hàbits que se sol oblidar és el raspallat de dents després de cada menjar. Una bona idea per a evitar que ocórrega açò és acompanyar als xiquets en acabar cadascuna dels menjars i raspallar-se les dents amb ells. El raspallat dels més xicotets sempre ha d’anar acompanyat d’una bona esbandida bucal infantil, per a evitar costi el que costi qualsevol càries.
  3. També és molt important que, si teniu planificada alguna escapada estiuenca, no oblideu confeccionar un bon neceser amb tot el kit de llavat bucal per als xiquets. Les càries poden aparèixer si més no t’ho esperes!

Finalment, és de vital importància una revisió bucal al final d’estiu. Us animem a visitar-nos per a dur-la a terme en C/ Sant Vicent Ferrer, 20 baix. 46160 (Llíria) de dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 i els dissabtes amb cita prèvia cridant a qualsevol dels nostres dos telèfons: 960098578 · 651662292.

Existisca o no algun símptoma de càries, és important posar-se en mans d’especialistes com els que trobaràs en Clínica dental García&Domenech. El nostre objectiu serà esclarir l’estat de la salut dental dels més xicotets. En principi, si se segueixen aquestes recomanacions no hauria d’aparèixer cap problema. No obstant açò, en cas de detectar algun símptoma de càries durant la revisió després de l’estiu, ho tractarem de manera eficaç mitjançant el tractament d’empastaments.

Després d’aquests consells, només ens queda dir-vos que esperem que gaudiu molt de les vacances en família.
Feliç estiu!