Pensaves que portar brackets no és el mateix que no portar-los? Doncs, si bé els brackets gairebé no es noten, a l’hora de cuidar la nostra dentadura sí que és important tenir en compte que quan els portem les necessitats de neteja no són les mateixes que quan no. Tot és molt més exigent i hem d’estar disposats a fer aquest esforç extra.

Per això, en aquest article hem volgut fer un recull dels que ens han semblat els consells més indispensables de cara a mantenir una bona higiene dels brackets. Tingues en compte que d’aquesta bona higiene depèn en gran mesura que no es compliqui la situació de la nostra boca i que evitem tenir un altre tipus de problemes o complicacions.

Hem de tenir en compte que una mala higiene dental pot ser la causa de molts problemes com ara càries i tosca. Si ja això pot ser un problema en una persona amb una dentadura normal, quan fem servir brackets la cosa es complica. T’imagines tractar una càries al mateix temps que tens instal·lada l’ortodòncia? És una cosa que hem d’evitar. Per això t’hem portat aquí alguns dels millors consells en matèria d’higiene que hem de seguir.

Consells per cuidar la higiene dels brackets.

1. Dedica’ls el temps necessari. Una higiene acurada és la base d’un bon manteniment dels brackets. Si ja en circumstàncies normals és importantíssim el raspallat o l’ús de la seda, això és encara més necessari quan portem brackets. Cerciónate que li dediques a la neteja el suficient temps.

2. Cuida l’alimentació. Quan portem brackets en general podem menjar de tot. No obstant això, hi ha certs tipus d’aliments que poden ser bastant difícils de mastegar quan tenim brackets o que, fins i tot, poden suposar-durs problemes en termes d’higiene. Evita aquest tipus d’aliments que, com els caramels tous, poden ser molt difícils de netejar.

3. Usa la seda dental. Si ja és necessari que tingueu una dentadura normal, l’ús de la butxaca és més utilitzada entre claudàtors. És important cercar-vos no només de realitzar la llibertat entre dietes i dietes, també, per fer-ne la limpieza de les zonas poc accessibles dels nostres parèntesis. Reconegueu que s’haurà d’arribar a allà on el camp no pugui.

4. Cepíllalos. Els claudàtors no només poden ser tan elegants. Si quieres, manteniu una bona higiene, els passis de les dietes (i els claudàtors) passen per diverses vegades al dia. No es dediquen menys de tres minuts i cercar no només de cepillar bé el diàleg, sinó que també s’aconsegueix el suport.

5. Usa cicatriu elèctric. El cepillado tradicional es efectivo, desde luego. No obstant això, l’ús d’un camp elèctric pot suposar una diferència entre el temps i l’excel·lència. A més, igual temps dedicat, el cep elèctric ens permet dur a terme una millor eliminació dels parèntesis com de les dietes.

6. Usa el enjuague normal. El enjuague bucal que en moltes ocasions es usa a la final del cepillado o rentat dels dents també és útil quan tenim parèntesis. Un buen uso pot eliminar una gran quantitat de bacteris indeseables i completar el treball del raspall i la seda.

7. Vés a revisió. És important quan tens brackets seguir els consells del teu dentista. Per això, és molt recomanable que vagis a revisió periòdicament i que permetis que el dentista pugui veure’t i aconsellar-te sobre què has de fer per millorar encara més la neteja de les dents i brackets.

8. Tria productes adequats. Que portem brackets no vol dir que no tinguem o no puguem tenir altres problemes simultanis. Per exemple, moltes persones que porten brackets experimenten problemes amb les seves genives o pateixen el problema que les seves dents groguegen. Per evitar això el més convenient és que s’utilitzin els productes corresponents com poden ser, per exemple, dentifricis blanquejadors o específics per a les genives.

9. Porta sempre el teu raspall. En moltes ocasions ens veiem obligats a menjar fora de casa i no podem raspallar-nos les dents fins hores després. És important que tinguem la costum de portar amb nosaltres el nostre raspall de dents quan tenim brackets. Amb aquesta finalitat ha diverses fundes perfectament concebudes per a això amb les que et serà molt fàcil portar amb tu. I a més són súper mones!

Si segueixes tots i cadascun d’aquests consells veuràs que la higiene bucal no tindrà cap problema. Per descomptat, portar brackets no és el mateix que no portar-nos i exigirà de nosaltres un esforç extra o, com diuen els anglesos “walk the extra mile”. No obstant això, hem de tenir molt present el que ens estem jugant i que una mala higiene podria fer que el procés d’ortodòncia s’hi allargue molt més en el temps … i això és una cosa que no vols, veritat que no?