La cirurgia plàstica periodontal és una operació realitzada per a corregir el desenvolupament anatòmic de la boca i embellir l’aparença de les dents i el somriure. Els experts en cirurgia dental sovint es consideren els cirurgians plàstics de l’odontologia a causa de la seua capacitat per a modelar i alterar l’aspecte de la boca.

Quan es realitza la cirurgia plàstica periodontal?

Somriure gingival o una línia gingival irregular: els problemes relacionats amb les genives són molt freqüents en el món odontològic i poden afectar la confiança d’algú en somriure i fer que se senta molt insegur. Pot ser unes dents que apareixen més coberts que uns altres donant lloc a un somriure inconsistent o una línia gingival prominent que fa que totes les dents semblen massa curts. Aquest és un dels casos més habituals que requereix cirurgia plàstica periodontal.

Arrels exposades i dents llargues: és el costat oposat a les genives prominents, una recessió substancial de les genives causa la sobreexposició de les arrels de les dents donant lloc a dents molt llargues. Aquesta recessió pot significar que sembles major del que realment eres, perquè és un símptoma d’una boca envellida.

Clivella en les genives i la mandíbula: la pèrdua d’una dent en un accident o per una malaltia periodontal causarà clivelles en les genives i en la mandíbula en el lloc on estava la dent. Provoca un aspecte anti natural, perquè la mandíbula i les genives retrocedeixen quan ja no sostenen una dent en el seu lloc.

Preparació de la cirurgia plàstica periodontal

Abans de la intervenció de cirurgia plàstica periodontal, la preparació correcta és necessària:

–          Has de deixar de prendre medicaments com a anticoagulants i analgèsics un parell de setmanes abans del procediment.

–          24 hores abans no et es permet fumar ni beure alcohol.

–          És possible que es necessiten antibiòtics abans de la intervenció de cirurgia plàstica periodontal per a evitar infeccions en el futur.

Les operacions més comunes de cirurgia plàstica periodontal inclouen:

Eliminació de genives excessives: aquesta operació de cirurgia plàstica periodontal implicaria l’eliminació de les genives excessives per a exposar una proporció més llarga de la dent. Es realitza la retallada de la línia de les genives per a aconseguir un somriure consistent i més àmplia.

Empelt de geniva: s’utilitza per a combatre arrels exposades i dents llargues. Implica la transferència d’un tros de geniva a altres comunicats de la boca per a cobrir les arrels exposades i protegir-les. Els nostres cirurgians orals experts crearan una capa uniforme de les genives per a donar-li a la teua boca un aspecte natural i revitalitzar el creixement de les genives.

L’augment de cresta: s’usa per a reparar clivelles en les genives i la mandíbula després de la perduda d’una dent perquè restaura el seu contorn natural, la qual cosa ajuda resoldre el problema, ja que proporcionarà espai per a inserir una nova dent.

Empelt ossi: la malaltia periodontal pot afectar l’os degut a la podridura circumdant. Un empelt ossi és una intervenció de cirurgia plàstica periodontal que tracta de solucionar aquest problema mitjançant l’ús de l’os d’una altra part de la boca o d’un donant per a reactivar el creixement sa de les dents i previndre pèrdua dental futura.

Cirurgia de colgajo: l’odontòleg realitza una xicoteta incisió en la geniva, tira del colgajo gingival i neta el sac periodontal infectat eliminant la placa i el carrall. Una vegada completament eliminada, les genives es col·loquen de nou amb punts de sutura, perquè les genives càpien perfectament al voltant de la dent.

Implants dentals: aquesta operació de cirurgia plàstica periodontal involucra la inserció d’una arrel artificial en la mandíbula per a sostindre una dent de reemplaçament o un pont dental. És una resposta a llarg termini per a gent amb dents perdudes o danyades, perquè els implants dentals moderns semblen, se senten i funcionen com a dents reals.

Troba els teus tractaments de cirurgia plàstica periodontal en García & Domenech

A vegades es requereix una combinació de tractaments per a solucionar el teu problema dental i construir el teu somriure perfecte. La cirurgia plàstica periodontal es pot realitzar per a preparar la teua boca per a millores en el futur com a tractament d’ortodòncia o carillas.

Després d’una intervenció de cirurgia plàstica periodontal, si ja tens un somriure bonic, no és excusa per a oblidar-se de la higiene dental. La salut de la teua boca sempre ha de ser una prioritat i és essencial que la mantingues. Raspalla’t les dents tres vegades cada dia, usa fil dental i visita al teu dentista regularment.

En García & Domenech realitzem el servei professional de cirurgia plàstica periodontal. Aquest inclou el diagnòstic correcte i la recomanació de l’operació més adequada per cirurgians orals altament qualificats que utilitzen les últimes tecnologies com el microscopi dental. Per a qualsevol revisió o intervenció que necessites sobre les teues dents o boca, demana cita en García & Domenech. El nostre telèfon és 960098578 o 651662292 i el correu info@garciadomenechdental.com. Estem a Llíria, València.