La nostra boca requereix de moltes cures perquè sempre aquest sana. La majoria dels problemes bucodentals estan relacionats amb la dentadura i per això és important la visita periòdica al nostre dentista. D’aquesta manera sempre gaudirem de bona salut a més d’un bonic somriure. Però no totes les cures s’han de centrar en les nostres dents.

Les nostres genives són també part important i essencial de les nostres dentadures. Tindre unes genives sanes ens pot estalviar molts problemes de salut i per això també han de ser cuidades. Tindre una correcta higiene és una de les millors maneres d’evitar tindre malalties. Els bons hàbits ens poden salvar de més d’un problema. El teu dentista et pot assessorar referent a això.

En aquest article parlarem d’uns dels problemes bucals que es poden donar: la periodontitis. Indicarem les seues causes, símptomes i la manera de tractar-ho. En aquest procés infecciós es veuen afectades les genives que són les que pateixen totes les conseqüències. En molts casos es pot previndre amb uns canvis en els hàbits de vida.

La periodontitis és una infecció de les genives que pot arribar a afectar les dents i pot provocar fins i tot la pèrdua de les peces dentals. Els principals símptomes que ens poden donar la veu d’alarma són la inflamació, sagnat, sensibilitat i retraïment (les dents queden més al descobert).

La periodontitis pot causar la pèrdua de dents

En estadis més avançats ens trobem amb pus, malament alé, dents que es mouen i dolor en mastegar. És bastant molesta i pot afectar el nostre dia a dia en una part tan important com és l’alimentació. Evitar aquest problema resulta prioritari per a la salut de la nostra boca.

Existeixen tres tipus de periodontitis. La periodontitis crònica és la més habitual i es troba sobretot en adults. Es deu sobretot a la formació del carrall. La placa bacteriana és el principal causant a causa de la insuficient higiene i a la inexistència de revisions i visites periòdiques al dentista. Pot provocar la deterioració de les genives i dels ossos.

La periodontitis agressiva és la que causa els mateixos resultats de manera més ràpida. Es dona sobretot en xiquets i adolescents i és menys habitual. Afecta a una part localitzada de la dentadura que se sol situar en els molars. Existeix una altra modalitat generalitzada que es dona sobretot en joves fins als 30 anys.

La forma més greu és la malaltia periodontal necrosant es caracteritza per la destrucció del teixit de la geniva, els lligaments de les dents i l’os que el sosté. Es presenta sobretot en persones amb el sistema immunitari inhibit per tractaments *oncólogicos, per exemple, o per deficiències en la nutrició.

El tractament per a la periodontitis comença amb el raspat i neteja de la dentadura. De mans del professional que s’encarrega de retirar la placa i l’acumulació del carrall (fins i tot fins davall de la geniva). També s’ha de realitzar procediments d’allisat d’arrel dental. Després d’això hauria de bastar amb la neteja regular i eficient per a la desaparició d’aquesta malaltia.

És fàcil previndre la periodontitis

En casos més extrems es pot recórrer a la cirurgia per a aconseguir recompondre la dentadura i l’os. També pot ser necessari l’extracció de la peça. I és que, aquesta resposta inflamatòria de les genives a causa de l’acumulació de bacteris es pot veure encara més potenciat per comportaments com el tabaquisme o el consum de drogues. L’alimentació inadequada o l’edat també poden ser factors determinants. A vegades apareixen com a símptomes d’altres malalties com la diabetis.

El que comença semblant una simple acumulació de carrall pot arribar a ser un problema bastant greu. D’ací la importància de mantindre hàbits higiènics adequats i que no oblidem les revisions amb el nostre dentista. Durant l’embaràs i la menopausa cal prestar especial atenció perquè no es donen aquest tipus de problemes.
Consulta amb el teu dentista de confiança com has de realitzar la neteja de les teues dents. S’han de netejar almenys dues vegades al dia i és necessari l’ús del fil dental. Acudir a l’especialista davant una inflamació de les genives o *gingivitis també és una bona elecció. Són qüestions que solem passar per alt i poden ser crucials per a la nostra salut bucodental.

En les nostres Clíniques Dentals García & *Domenech podrà trobar els millors tractaments per a la seua salut bucodental. El nostre equip de professionals experts estarà encantat d’atendre-li i de resoldre qualsevol dels seus dubtes. Comptem amb els tractaments odontològics més avançats. No descures la salut de la teua dentadura.

Contacta ja amb nosaltres i aconsegueix el millor servei perfecte per a la teua salut.