En moltes ocasions els pacients ens plantegen dubtes sobre quin aparell d’ortodòncia els convé més. En l’actualitat, hi ha moltes alternatives que ens permeten aconseguir els mateixos resultats. Una condició important al triar l’ideal per a aquest pacient són les seves preferències estètiques.

Amb els avenços de les tècniques d’ortodòncia estètica cada vegada hi ha més opcions de tractaments i s’obren noves possibilitats per tenir una bonica i funcional somriure. En aquest post anem a parlar sobre les diferències entre utilitzar Brackets o Invisalign.

Sistema Invisaling

El sistema Invisaling fa referència a una sèrie d’alineadors transparents els quals es col·loquen tant a la part superior i inferior a manera de fundes. Aquestes fundes tenen un disseny avançat que fan que es moguin les dents progressivament fins que vagin prenent una posició més estètica i funcional d’acord a l’objectiu dissenyat per l’especialista. Aquesta tècnica segueix criteris que combinantanto l’estètica com la funcionalitat.

Els avantatges d’Invisalign són que aquests són transparents, ia més són removibles, i pots treure-te’ls sempre que vulguis per menjar, sortir a un sopar o dormir. Resulten molt més còmodes, no produeixen llagues ni ferides, pots rentar-te bé les dents i, a més, escurcen les teves visites al dentista.

És un sistema innovador i totalment digital amb tecnologia 3D. Això es tradueix en que seran sempre més precisos i s’adaptaran millor al pacient que amb una ortodòncia convencional.

El principal desavantatge que té el sistema Invisaling és que, en ser uns aparells removibles, es depèn al cent per cent que els pacients el portin les hores necessàries i que siguin coherents amb el temps que se’ls retiren, ja que durant el temps que l’aparell no està en boca, no hi ha resultats.

Sistema Convencional

En el cas de l’ortodòncia convencional, consisteix en la utilització del Bracket, podent ser metàl·lic o ceràmic. Aquests normalment utilitzen fils de metall al qual van units per aconseguir el mateix objectiu, moure les dents fins a la seva posició ideal.

Els avantatges dels braquets són que l’odontòleg és el responsable de col·locar els aparells. El filferro i els brackets que els componen fan pressió contra les dents del pacient, afavorint així que aquests es moguin cap a on es desitja.

Si estem davant d’una recol·locació complicada, aquest sistema és la millor alternativa. A més, l’estètica ha avançat considerablement i com comentàvem ha la possibilitat que el material sigui ceràmic i d’aquesta manera es poden realitzar del mateix color que les dents del pacient.

Un altre avantatge és el preu i la rapidesa. En moltes ocasions, els brackets són un sistema més ràpid i pot ser que més barat per corregir problemes com buits o dents torts.

D’altra banda, una ortodòncia no és de posar i treure. És a dir, no pot ser retirat pel pacient a voluntat, la qual cosa garanteix el resultat que es busca, en el temps en què es pretén.

Val a dir que tot i disposar de tantes tècniques possibles per realitzar un tractament d’ortodòncia no ens podríem decantar al 100% per una en concret ja que cada tècnica depèn de les particularitats i preferències de cada pacient.

Els nostres especialistes seran els que aconsellaran de manera particular al pacient, avaluant els avantatges i inconvenients del seu cas i serà ell qui li recomani una opció o una altra.

No obstant això, considerem que per a pacients de curta edat és convenient una ortodòncia convencional i d’aquesta manera ens assegurem que seguiran el tractament rigorosament. No obstant això, per a un públic jove o adult l’opció més recomanada és el sistema Invisaling causa de la seva indubtable comoditat. Això sí, la col·laboració del pacient és clarament molt important, ja que no només els ortodoncistes tenim el control sobre el tractament.

Si tens qualsevol dubte sobre quin sistema és més convenient per a tu o qualsevol altra consulta dental, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i estarem encantats en poder atendre’t.