Abans de parlar dels beneficis de les carilles dentals, hem de saber què són i en quins casos usar-les. Les carilles dentals són peces primes de porcellana o composite del color de les dents pegades en les superfícies frontals de les teues dents naturals. Són una manera senzilla d’abordar una varietat de problemes físics i estètics com l’alineació desigual de les dents, l’esmalt dental extremadament desgastat, la descoloració de la dent i els espais entre aquests, així com dents trencades i clivellades. És un procediment avançat d’odontologia estètica.

En general, les carilles dentals són fetes a mida pels dentistes per a adaptar-se a la superfície externa de les dents i semblar-se a més a l’esmalt blanc original. No obstant això, pel fet que també són permanents, hauràs de valorar acuradament els beneficis de les carilles dentals i els contres del procediment abans de decidir-te a posar-te carilles.

Avantatges i beneficis de les carilles dentals

Blanqueja fàcilment el teu somriure: prendre café, fumar cigarrets o menjar aliments altament pigmentats causen problemes en les teues dents, donant-los un to poc atractiu groc o marró. L’esmalt pot blanquejar-se amb tractaments, però pot tornar a tenyir-se, o podem voler un to més blanc que el nostre to natural. Si estàs buscant una manera més fàcil de blanquejar el seu somriure per sempre, les carilles dentals poden ser una bona opció.

Les carilles són en gran manera resistents a les taques i a la tinció. La porcellana de les carilles no es veu afectada per les taques clàssiques del café, el te, el tabac, el vi, etc, per la qual cosa no hauràs de preocupar-te per la descoloració o la necessitat de blanquejar les teues dents com un dels beneficis de les carilles dentals.

Solucionar problemes estètics o d’ortodòncia menors: les dents lleugerament tortes o buits poden tractar-se amb tractaments d’ortodòncia, però aquests problemes a vegades també poden solucionar-se amb carilles. Les carilles s’adhereixen a les superfícies frontals de les dents, per la qual cosa, encara que no canvien de posició, camuflen problemes menors d’ortodòncia una vegada que s’apliquen. Les teues dents naturals encara poden estar buits o torts, però ningú ho sabrà excepte tu i el teu dentista. És important tindre en compte que les carilles no sempre poden reemplaçar el tractament d’ortodòncia, i hauràs de parlar amb el teu odontòleg si és necessari una ortodòncia o amb les carilles és suficient.

Reemplaçar l’esmalt danyat: l’esmalt és fort, però no indestructible. El teu esmalt dental pot desgastar-se per un raspallat de dents excessivament gelós o per menjar aliments i begudes altament àcides, entre altres causes. L’àcid de l’estómac associat amb la malaltia de reflux també pot danyar l’esmalt. Això pot convertir-se en un motiu de preocupació, perquè l’esmalt perdut no torna a créixer. Afortunadament, pot ser reemplaçat. Les carilles són un excel·lent tractament per a les dents amb abrasió o erosió de l’esmalt, i a més són estèticament més atractives com un dels beneficis de les carilles dentals.

Contres de les carilles dentals

A més dels beneficis de les carilles dentals esmentats, aquest sistema també pot comportar algun inconvenient que et presentem perquè pugues prendre la millor decisió sobre aquest tractament.

Procediment irreversible: És el més obvi dels inconvenients. Les carilles es consideren permanents perquè el teu dentista necessita canviar l’estructura de les teues dents naturals per a col·locar-les adequadament. D’aquesta manera, la capa externa del teu esmalt es pot llevar per a fer espai. Així que, abans de decidir-te a posar-te-les, pensa que ja no hi ha volta arrere.

Alt preu: el preu de les carilles variarà segons el tipus (les de porcellana són més cares que les de composite), la clínica i la quantitat de dents que desitges restaurar, però una cosa és segura: moltes vegades són tractaments cars en comparació amb, per exemple, fer-te emblanquiments dentals cada cert temps.

Augment de la sensibilitat: algunes persones experimenten un augment en la sensibilitat dental després de posar-se carilles. És possible que se senta sensibilitat als menjars calents o freds durant els primers dies després de posar-li-les, però generalment desapareix. La sensibilitat dental és incòmoda, però pots atallar-la amb els productes adequats com a dentifricis i col·lutoris per a dents sensibles.

Per a evitar aquests efectes negatius dels tractaments amb carilles dentals és important triar un equip de professionals ben preparats tant en formació avantguardista com en anys d’experiència pràctica, així com comptar amb un equip tecnològic d’última generació com és realitzar-les sota un microscopi dental, escàner intraoral, un flux de treball digital, materials de primera qualitat per a les carilles, comptar amb els millors laboratoris dentals que treballen la ceràmica de manera excel·lent i comptar amb instrumental molt específic (freses ultrafines per a tractar la dent, etc…) i que només trobaran tot això en García & Doménech. És un tractament que sembla senzill i es tendeix a banalitzar per això, però tots aquests detalls marquen la diferència.

Aprofita els beneficis de les carilles dentals en García & Doménech

Si estàs plantejant-te posar-te carilles dentals o no tens clar si aquest tractament serà el més adequat per a les teues dents, posa’t en mans d’odontòlegs experts que t’assessoraran en tot moment com els de la clínica García & Doménech. Utilitzem materials estètics d’alta qualitat com a ceràmiques d’alta resistència juntament amb l’aplicació de les últimes tecnologies en la confecció de pròtesis dentals. Contacta ja amb nosaltres i demana cita. La nostra clínica es troba a Llíria, València.